El certamen audiovisual vol apropar a l’opinió pública internacional la difícil situació que viu el poble sahrauí a l’exili

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’Ajuntament de Gavà, a través de GavàMon, la Mostra de Cinema i Drets Humans de Gavà, i la secció gavanenca d’ACAPS (Federació d’Associacions catalanes amigues del poble sahrauí), ha signat un conveni de col·laboració amb el Festival Internacional  de Cinema del Sàhara-Fisahara.

Aquest és un certamen creat pel poble sahrauí que pretén sensibilitzar i donar una parcial solució a les moltes necessitats detectades pel que fa a l’oci, activitats culturals i de formació de les persones que viuen als campaments de refugiats de Tinduff.

L’objectiu és realitzar activitats de difusió cultural emmarcades en l’àmbit cinematogràfic, i alhora, apropar a l’opinió pública internacional la difícil situació que viu el poble sahrauí, a l’exili i la seva digna supervivència en el desert, a l’espera que es pugui celebrar, algun dia, el referèndum d’autodeterminació.

GavàMón, que des de l’any 2005 es porta a terme per sensibilitzar, promoure i educar al voltant dels drets humans, pretén, amb aquest acord, desenvolupar iniciatives que enforteixin el coneixement, el recolzament necessari i la promoció d’activitats culturals en els campaments de Tinduf.

“És molt important que les nostres institucions es vagin involucrant en el tema de l’alliberament del poble sahrauí, i el fet que l’Ajuntament de Gavà hagi pres aquesta iniciativa ens dóna molts ànims i servirà per donar a conèixer, encara més, la nostra causa”, explicava Toni Guirao, representant de CEAS-Sáhara i del Festival de Cinema FISAHARA en l’acte de signatura del conveni.

Des de la secció local d’ACAPS, Margarita Roca, la seva presidenta, ha destacat la importància d’aquesta iniciativa per compartir objectius i esforços en favor del poble sahrauí: “el què volem és que, d’una manera o altra, es segueixi parlant del poble sahrauí”, ha afirmat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here