A la mitja part del partit, que es juga el 2 de gener a l’estadi del RCD Espanyol a Cornellà – El Prat, les colles aixecaran nou pilars simultanis per formar una gran senyera

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]es Colles Castelleres del Baix Llobregat han volgut respondre a la crida que va fer la Federació Catalana de Futbol i per això participaran en el partit Catalunya – Nigèria que es disputarà a l’Estadi del RCD Espanyol, a Cornellà – El Prat, el dimecres 2 de gener a les 19.00 h.

Així, a la mitja part, una representació de les Colles del Baix Llobregat aixecarà nou pilars simultanis per formar una gran senyera.  Hi participaran les colles castelleres de Cornellà, Esplugues, Molins de Rei, Castelldefels, Sant Feliu i la Colla Jove de l’Hospitalet,  que en els darrers anys han integrat la Coordinadora de colles del Baix Llobregat.

També hi seran presents algunes de les colles en formació que hi ha actualment a la comarca, com ara les de Viladecans, Begues, Gavà i Sant Vicenç dels Horts. El naixement d’aquestes colles augura una recuperació progressiva de l’activitat castellera al Baix Llobregat, una comarca que, als anys noranta, era la que més colles castelleres tenia de tota Catalunya.

“Poca gent sap que a la comarca del Baix Llobregat també hi ha colles castelleres, colles que un dia van ser fortes i que ara, poc a poc i amb molt esforç, s’estan recuperant. No són colles de gamma extra, les seves actuacions no es retransmeten per TV3 i no les han convidat mai a una Diada de Sant Fèlix, però això no les hauria de fer menys importants”, afirmen els Matossers de Molins de Rei, una de les colles que participarà en l’actuació de demà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here