El Baix Llobregat acull la Cavalcada de Reis més antiga de Catalunya

El Baix Llobregat acull la Cavalcada de Reis més antiga de Catalunya

Es traca de la cavalcada de Reis de Sant Vicenç dels Horts, que juntament amb la d’Igualada, data de 1896

Tot està a punt per rebre els Reis Mags aquest cap de setmana als pobles i ciutats del Baix Llobregat, que fou la comarca que va acollir una de les cavalcades més antigues de Catalunya, en concret, a Sant Vicenç dels Horts.

La Cavalcada de Reis de Sant Vicenç dels Horts, juntament amb la d’Igualada, data de 1896. L’avi recader Isidre Prats i Boloix va ser el primer a organitzar a Sant Vicenç dels Horts una petita comitiva en la qual Ses Majestats d’Orient repartien joguines en un carro.

Des d’aleshores, la Cavalcada de Reis ha estat impulsada per persones voluntàries, ara agrupades en la Comissió Organitzadora de la Cavalcada de Reis, i amb el suport de l’Ajuntament.

Enguany els organitzadors animen els vicentins a viure la Cavalcada no només al carrer, sinó també a les xarxes socials. El pas de Melcior, Gaspar i Baltasar per la vila es podrà seguir a través de Facebook (facebook.com/cavalcadadereis) i Twitter (@cavalcadadereis) amb l’etiqueta #cavalcadasvh.

A més, enguany, aquesta cavalcada amb 117 anys d’història estrena la Carrossa del carbó, que també suposa la incorporació de la Colla de Diables Àngels Diabòlics a la Cavalcada. El recorregut serà de 4 km i es repartiran 1.500 kg de caramels.

A l’agenda d’elBaix.cat es poden consultar els horaris i recorreguts de les cavalcades de Reis als municipis del Baix Llobregat.

Foto: Cavalcada de Reis a Sant Vicenç dels Horts als anys 50 | Comissió Organitzadora de la Cavalcada de Reis de Sant Vicenç dels Horts

 

Comentaris (1)

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt