La capital del Baix Llobregat és la primera ciutat de la comarca en col·laborar amb el Col·legi de Procuradors

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, i el degà del Col·legi de Procuradors de Barcelona, Ignacio López Chocarro, van signar aquest dimecres, 16 de gener, un conveni de col·laboració que permetrà a les dues parts sumar esforços per ajudar les persones o famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat que estiguin pendents d’una diligència de llançament d’un procediment de desnonament o execució hipotecària. L’Ajuntament de Sant Feliu és el primer municipi del Baix Llobregat que signa un conveni d’aquest tipus amb el Col·legi de Procuradors de Barcelona.

El conveni estableix que els procuradors dels tribunals facilitaran la informació sobre les famílies o persones en risc de ser desnonades per manca de pagament de les rendes de lloguer o de la hipoteca als Serveis Socials municipals, sempre i quan les persones afectades ho autoritzin.

L’alcalde de Sant Feliu considera “essencial detectar les situacions de risc amb el temps suficient per tenir marge d’actuació i prevenir-les, intervenir i ajudar a resoldre-les en la mesura que es pugui”. En aquest sentit, va agraïr “la sensibilitat i voluntat” del Col·legi de Procuradors per cooperar amb les administracions davant l’actual situació de crisi. L’Ajuntament vol ajudar les persones i famílies en situacions de risc prestant-los assistència, assessorament o si s’escau allotjament. El conveni preveu també la creació d’una comissió de seguiment formada per dos representants del Col·legi de Procuradors i dos representants de l’Ajuntament.

Per la seva banda, el degà del Col·legi de Procuradors es va mostrar confiat que en pocs mesos Sant Feliu sigui un referent pel bon funcionament de la col·laboració.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here