Al darrer Ple municipal de la localitat baixllobregatina es va llegir un manifest on es manifestava el descontentament de diversos actors socials de la ciutat, amb les actuacions de la Generalitat relacionades amb les persones grans i depenents

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Alcalde de Castelldefels Manuel Reyes, va  traslladar a la consellera el manifest llegit en l’últim ple municipal pel conjunt de residències, pacients, familiars i treballadors, on mostraven el seu descontentament amb les actuacions preses per la Generalitat i reivindicaven la necessitat d’obtenir garanties polítiques que assegurin l’adequada atenció a les persones majors i depenents.

A més, Reyes va destacar que “Castelldefels compta amb un gran nombre de residències i centres de dia que realitzen una gran labor i oferixen un servei indispensable a un col·lectiu molt vulnerable que pot veure’s afectat per aquesta situació”.

El passat mes de setembre, l’alcalde de Castelldefels, ja va traslladar al aleshores Conseller de Benestar Social i Familia, Josep LLuís Cleries, la preocupació de l’Ajuntament per la situació d’impagament de les places concertades a les residències de Gent gran col·laboradores ubicades al municipi.

Castelldefels és un dels municipis de Catalunya que disposa d’un major número de residències dedicades a atendre les necessitats de les persones dependents, moltes d’elles amb graus severs. Es tracta de 22 residències que actualment atenen directament a 864 persones, de les quals 392 tenen finançament públic. A més al desembre de 2012, es calculava que 468 persones dependents estaven en llista d’espera a la localitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here