Aquesta setmana està instal·lat al Baix Llobregat el planetari mòbil Fora d’Òrbita, que vol aconseguir que petits i grans gaudeixin de tot allò relacionat amb els estels

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]D[/dropcap]urant aquesta setmana l’alumnat dels centres educatius de Martorell ha descobert el planetari mòbil Fora d’Òrbita, que està instal·lat al Centre Cultural.

Es tracta d’un espai de 6 metres de diàmetre aque propa els punts lluminosos de la nit i que t’é l’objectiu fonamental d’apropar l’astronomia a totes les edats, despullant-la del mite de ciència incomprensible.

El Planetari Fora d’Òrbita, que és una iniciativa d’una pedagoga, Rat Parellada, i un biòleg, Carles Schnabel, ensenya a identificar tots els elements del cel nocturn amb la finalitat que, després de l’experiència, els assistents surtin al carrer i intentin observar allò que hagin après.

Permet una representació realista del cel, tal com el veiem amb els nostres ulls, però amb l’avantatge de ser manipulat segons la nostra voluntat. El crepuscle, la visibilitat dels planetes i de les estrelles característiques de l’estació actual, les fases lunars, els eclipsis, el moviment diürn i anual aparent del cel i dels astres errants i els cels d’altres latituds entre molts altres temes, són aspectes bàsics de la mecànica celest que es tornen de comprensió fàcil gràcies a la visita al planetari Fora d’Òrbita.

El Planetari està obert al públic, a persones de totes les edats, avui de 17.30 a 20.00 hores i també dissabte, d’11.00 a 13.30 hores. Les sessions tenen una durada de 20 minuts.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here