El Ministeri Públic creu que hi ha prous indicis de delictes de tràfic d’influències i prevaricació comesos per l’exministre socialista, i per tant la fiscalia ha demanat al Suprem que sol·liciti permís al Congrés per jutjar-lo

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a investigació a José Blanco s’ha centrat a saber si va intervenir en la concessió d’autoritzacions per a instal·lar una nau industrial de Transportis Azkar, propietat de l’empresari gallec José Antonio Orozco, amic de l’exministre, en uns terrenys pròxims a l’aeroport del Prat, a Sant Boi.

Així doncs, la Fiscalia del Tribunal Suprem ha demanat al magistrat de l’alt tribunal que instrueix el cas Campeón que sol·liciti al Congrés de Diputats permís per jutjar l’exministre socialista i diputat José Blanco.

El Ministeri Públic considera que hi ha prou indicis per jutjar Blanco pels delictes de prevaricació i tràfic d’influències. El jutge instructor investiga la concessió d’autoritzacions per instal·lar una nau industrial d’una empresa propietat d’un amic de Blanco a un empresari gallec en uns terrenys de Sant Boi de Llobregat propers a l’aeroport. També se l’investiga per la compra i les obres de reforma d’una casa a Las Rozas (Madrid).

L’exministre de Foment ha anunciat que dimitirà com diputat al Congrés i deixarà el seu escó “si el jutge obre judici oral” contra ell, una vegada que finalitzi la instrucció del cas Campeón.

L’alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, ja va declarar al març de l’any passat com testimoni al Tribunal Suprem (TS) en el marc de l’operació Campeón i va negar qualsevol tracte de favor per part de l’ajuntament de la localitat, en la concessió d’una llicència d’obra al vicepresident e Transportis Azkar, José Antonio Orozco. Ahir Blanco també va negar cap contacte amb l’alcalde de Sant Boi al que va assegurar “que ni el coneixia”.

Bosch va ser citat al Suprem, després que l’empresari Jorge Dorribo, que assegura que va lliurar 200.000 euros a Blanco a canvi de que afavorís a les seves empreses, afirmés també que l’exministre de Foment va fer gestions perquè l’Ajuntament de Sant Boi concedís una llicència per a construir una nau industrial a Orozco.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here