Els i les socialistes van aprovar dissabte una moció per promoure el reconeixement del Riu Llobregat com a vertebrador natural de la comarca i per a la organització de diverses activitats al voltant del riu

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]a moció “2013 any del Llobregat” va ser aprovada per unanimitat al Consell de Federació que va tenir lloc el passat dissabte, òrgan màxim de decisió dels i les socialistes de la comarca. Aquesta moció posa en valor el riu com un element de gran importància social i històrica a més de medi ambiental; doncs ha estat un “eix de desenvolupament, condicionant i configurant del nostre territori”.

Un paper vertebrador que, malauradament, ha patit múltiples agressions a causa del creixement de les poblacions (xarxes de transports, autopistes…).

Per aquest motiu, el PSC del Baix Llobregat recolza i dona el seu suport al “manifest pel Riu Llobregat” que proposa treballar de manera coordinada institucions i teixit social per realitzar un “seguit d’accions de sensibilització, d’estudis i de millores al voltant de la Conca de Llobregat durant l’any 2013·” establint calendari i programació per tal de convidar a tots els baixllobregatins a gaudir-les Un manfiest que han promogut diverses entitats i associacions de les poblacions riberenques del Llobregat.

A més del conjunt d’activitats, altres objectius, tal i com explica la moció són “fer un reconeixement al riu que ha estat lligat a la història de les poblacions riberenques”  i  “que es cerquin solucions sobre les problemàtiques i les oportunitats que ofereix el Riu Llobregat al seu pas per la comarca del Baix Llobregat”.

A més, en aquest sentit, el responsable de polítiques de sostenibilitat de la Comissió Executiva del PSC Baix Llobregat, participarà en la Comissió Mixta creada amb aquesta finalitat, conjuntament amb d’altres administracions i entitats.

La moció ha estat aprovada ja a diferents poblacions com Abrera, Sant Vicenç dels Horts o Sant Joan Despí, entre molts d’altres, i durant els propers mesos es presentarà a la resta de municipis.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here