Aquesta, s’allargarà fins al 15 d’octubre, tal i com dictamina el Departament d’Agricultura de la Generalitat. Els diversos consistoris de la comarca han començat a publicar bans per informar a la població de la durada d’aquest període i de les precaucions que s’han de prendre

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]ixí, queda prohibit encendre cap tipus de foc inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals siguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta.

En aquest àmbit es prohibeix encendre foc per cremar rostolls, fer focs d’esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura, llençar coets, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestal. No es poden llençar objectes encesos ni abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa d’inici d’un foc.

Com es produeix en el període de temporada alta, les persones que necessitin fer foc han de presentar la corresponent la sol•licitud al SIAC. Aquest imprès normalment està disponible en l’apartat de tràmits a les diverses webs municipal. Un cop presentat, des de l’Ajuntament s’envia el document al Departament d’Interior de la Generalitat per a la seva corresponent autorització o denegació. En cas d’autorització, l’horari permès per fer foc és de les 6:00 del matí a les 12:00 del migdia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here