Casos com el paradigmàtic de la localitat de Corbera, contra l’ajuntament de la qual Llanos de Luna va presentar diverses denúncies, van precipitar aquesta decisió que va ser aprovada per tot els grups, excepte PPC i C’s que van votar-hi en contra i el PSC que es va abstenir

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Parlament va aprovar ahir una moció presentada per ERC, que demana la substitució de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, per la seva “actitud hostil i manca de respecte envers les institucions catalanes”.

Van votar a favor d’aquest punt CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, mentre que el PPC i C’s s’hi van pronunciar en contra. El PSC, per la seva part, es va abstenir.

El text aprovat declara que el Parlament rebutja de manera expressa totes les accions, declaracions i actituds “tendents a coercionar la voluntat expressada pels plenaris municipals”, ja que aquestes “no fan cap favor a l’exercici de la democràcia.

Llanos de Luna ha denunciat diversos consistoris per haver-se declarat “territori català lliure” al Ple, per no tenir la bandera espanyola a diversos espais municipals, o per fets relacionats amb la manifestació del passat 11 de setembre. El cas de Corbera, a la nostra comarca, resulta paradigmàtic.

El cas de Corbera

La delegada del govern espanyol a Catalunya, va interposar un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Corbera, per tal que aquest posés la bandera espanyola a cinc instal·lacions municipals: el pavelló d’esports, la biblioteca, l’escola, el camp de futbol i la policia local.

L’Ajuntament de Corbera va declarar no tenir “cap intenció” de posar la bandera espanyola en els equipaments de la localitat, com li reclamava la delegada, ja que la bandera espanyola ja oneja al consistori i amb això, Corbera ja complia la legalitat.

Però poc després, la delegada del govern espanyol, va interposar un recurs contra l’Ajuntament de la mateixa localitat, argumentant que Corbera, en sessió plenària, s’havia declarat territori lliure i sobirà català.

El punt al qual es feia referència en el contenciós, estava relacionat amb la independència de Catalunya ja que es reclamava al Parlament la declaració de la independència i la creació de la hisenda pròpia, a més de proposar l’adhesió del municipi a l’Assemblea Nacional Catalana, entre d’altres qüestions. Però en cap cas es va declarar Corbera territori lliure i sobirà català, i el jutjat número 9 de Barcelona va desetimar aquest recurs de Llanos de Luna.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here