La Generalitat subvenciona la contractació laboral dels i les joves durant sis mesos, a través d’un conveni signat entre l’empresa interessada i l’Ajuntament de la ciutat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’Ajuntament, en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, ha posat en marxa “Joves per l’Ocupació”, una iniciativa adreçada a persones aturades d’entre 16 i 25 perquè adquireixin competències professionals en tres perfils.

Amb aquest programa, els i les joves es formen en els perfils d’auxiliar programador d’aplicacions per a mòbils, auxiliar administrtiu comercial i auxiliar de comerç i magatzem. De la seva banda, les empreses tenen l’oportunitat de contractar persones treballadores, prèvia signatura del conveni amb l’Ajuntament, amb unes condicions molt interessants. A més, abans de la contractació dels joves, l’empresa pot col·laborar en l’acollida d’alumnes en pràctiques durant el període d’un mes.

Concretament, el programa subvenciona a les empreses el Salari Mínim Interprofessional per jornada complerta o la part proporcional en funció de la jornada parcial prevista, amb una durada màxima de 6 mesos. A més, les empreses es poden beneficiar dels incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstos per a cadascuna de les modalitats contractuals, amb les limitacions que estableixi la normativa específica.

La iniciativa es gestiona des del Centre de Promoció Econòmica Can Calderon, dedicat, entre d’altres, a desenvolupar programes de qualificació professional que busquen millorar les competències tècnicoprofesionals de les persones treballadores a l’atur fent-les més competents, polivalents i amb capacitat d’adaptació als canvis.

Al web de l’Ajuntament es pot consultar la informació del programa “Joves per l’Ocupació” adreçada a les empreses.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here