Martorell, Olesa de Montserrat, Santa Coloma de Cervelló, El Prat de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat participen dimecres en el simulacre

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]D[/dropcap]imecres 20 de març al matí es realitzarà una prova de sirenes d’avís per risc químic. La pràctica la faran els 37 municipis de Catalunya adscrits a la xarxa d’alarmes d’avís de risc químic del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat.

D’aquesta manera, Protecció Civil de la Generalitat “vol familiaritzar a la població amb el so de la sirena i que sàpiga que si, algun dia la sent, cal que es confini a l’edifici més proper, tancant portes i finestres”, segons explica Raquel Canet, responsable del servei de tecnologia de la Direcció General de Protecció Civil.

Al Baix Llobregat les sirenes se sentiran a Martorell, Olesa de Montserrat, Santa Coloma de Cervelló, El Prat de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat.

La mesura de protecció més segura en cas d’accident químic seria confinar-se a l’edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l’avís. També és important no anar a buscar als infants a l’escola o les persones grans al casal o residència, ja que els professionals que treballen en aquests centres ja estan formats per actuar en cas d’emergència. Altres mesures de protecció són no utilitzar el telèfon mòbil i no quedar-se a l’interior del vehicle.

La Direcció General de Protecció Civil realitza cada any campanyes informatives sobre com cal actuar en cas de risc químic adreçades a la població de diversos indrets de Catalunya, amb la col·laboració dels municipis i les pròpies indústries. Dos cops a l’any fan les proves, com la que es farà el proper 20 de març al Baix Llobregat, per verificar els equipaments i familiaritzar a la població amb les sirenes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here