L’Ajuntament de Gavà i la Generalitat acorden la creació d’una comissió bilateral per avançar en el desenvolupament del sector dels Joncs com a zona de nova activitat econòmica. Aquest és el compromís a què han arribat l’alcalde de la localitat baixllobregatina, Joaquim Balsera, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila

[dropcap color=”#~336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha exposat avui al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, els plans de desenvolupament econòmic en què està treballant l’Ajuntament per afavorir la implantació de nova activitat econòmica. Aquests plans es concreten, sobretot, en el desenvolupament dels sectors dels Joncs i de Matabous, uns terrenys de prop de 130 hectàrees ubicats a la zona colindant amb el municipi de Castelldefels, per sota de la carretera comarcal C-245.

Actualment aquests sectors estan qualificats com a equipaments metropolitans i locals, una àrea pròxima a les zones industrials que temps ençà tenien qualificació d’agricoles fora de l’àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat. L’alcalde i el conseller han acordat la creació d’una comissió bilateral Ajuntament-Generalitat que, segons ha explicat Joaquim Balsera, “tindrà la missió d’establir un conjunt de mesures, el més ràpidament possible, per analitzar aquest entorn i posar-lo en valor com a zona estratègica, per a Gavà i per al conjunt de Catalunya, per encabir nova activitat econòmica”.

L’alcalde ha recordat que “Gavà porta anys treballant en el desenvolupament d’aquest sòl, orientant-lo, no cap a la logística ni al comerç, sinó cap al sector quinari, en una zona de creixement estratègic al costat de la universitat, del port i de l’aeroport, i per tant hem d’avançar en la capacitat que la ciutat ofereix per acollir nova activitat econòmica”. L’alcalde de Gavà ha insistit en la necessitat que la Generalitat impulsi la modificació del Pla General per tal d’avançar en la concreció d’aquests nous sectors econòmics.

“Aquesta modificació urbanística, que s’està dilatant en el temps, és capdal per al nostre futur. Aquesta és una de les zones de creixement més importants del Delta del Llobregat, i tenint en compte les potencialitats d’aquesta àrea i els diferents projectes que ja s’hi estan treballant, és important que avancem ”.

L’espai ambiental-productiu dels Joncs és una extensió de la ciutat de Gavà amb capacitat de desenvolupament econòmic per a uns 15.000 nous llocs de treball que pretén equilibrar el creixement residencial de 12.000 nous habitants previstos a Ponent. Segons Balsera, “al compensar el creixement que tindrem des del punt de vista de l’habitatge amb nova activitat econòmica, de caràcter industrial i respectuosa amb el medi. Volem avançar d’una manera decidida i fonamentalment ràpida en el disseny de la ciutat que hem fet i que venim plantejant des de fa anys”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here