Els sindicats acusen a l’empresa de bloquejar el conveni des de 2011 i de voler imposar mesures com l’augment de la jornada laboral i la implementació d’una doble escala salarial, a més de l’amenaça recent del posible acomiadament de 56 de les 191 persones de la plantilla. Per això, la plantilla anirà a la vaga els propers 23 i 29 de maig, i 5,14 i 19 de juny

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Comitè d’Empresa va acordar per unanimitat en una assemblea, duur a terme una de 5 diez a la planta de Ciments Molins de Sant Vicenç dels Horts, concretament els dies 23 i 29 de maig, i 5,14 i 19 de juny;  com a respota davant “el bloqueig en la negociació del conveni col.lectiu i la possible reducció de la plantilla”, del que els sindicats acusen a l’empresa.

Però la situació no és nova. Ja al novembre de l’any passat, el Comité d’Empresa va denunciar “la deriva política empresarial a Ciments Molins Industrial”, empresa arrelada a la comarca del Baix Llobregat i a les poblacions properes, “arran de l’aprovació de la Reforma Laboral”.

Aleshores, el passat 7 de novembre, van ser acomiadats 4 companys “d’una manera tràgica, indiscriminada i traumàtica” segons va valorar el comitè, fet que va significar trencar la pau social i fer un pas cap a l’actual inestabilitat que perceben els treballadors i treballadores i les seves famílies, així com empreses col•laboradores.

Aquest va ser un punt d’inflexió, a partir del que van començar les mobilitzacions de la plantilla.

Posteriorment, el Comité va fer públic el “Manifest en favor de l’ocupació, la cohesió i la sostenibilitat a Ciments Molins Industrial”, on es proposava un pla d’acció conjunt, entre la plantilla i l’empresa, per tal de sortir colze a colze de la situació de crisi.

No obstant, el Manifest també explicava que des del començament de la crisi econòmica mundial, més accentuada al sector de la construcció, Ciments Molins ha arribat a la màxima producció de clincker, que majoritàriament ha sigut exportat a altres països. Per tant, consideraven injustificable qualsevol mesura com les adoptades.

Si estigués en perill la supervivència de la companyia i fos el cas d’adoptar mesures d’ajust, aquestes haurien de ser acordades, dialogades i consensuades  amb els representants dels treballadors a l’empresa, sentenciava el Manifest.

Ara, tan sols sis mesos després, l’empresa amenaça amb l’acomiadament de 56 de les 191 persones que treballen a la planta, tot i haver registrat uns beneficis del 79’9% durant l’any 2012, i durant el primer trimestre de 2013, 4’7 MEUR.

La plantilla va proposar a l’empresa sortir d’aquesta situació conjuntament, adoptant una congelació salarial consensduada per al período 2011-2014, però l’empresa no va acceptar la proposta, i va presentar una contraoferta “inacceptable” segons els sindicats.

L’oferta de Ciments Molins consisteix en augmentar la jornada laboral i crear una doble escala salarial per als nous contractes, a més de l’ombra de l’acomiadament de gairebé un terç de la plantilla.

Els sindicats critiquen les exigències de l’empresa com “un atac frontal als drets dels treballadors i treballadores” i lamenten que l’empresa plantegi un “canvi radical de model” al qual, asseguren, hi faran front amb totes les accions de pressió necessàries.

Segons el Comité, la plantilla de Ciments Molins viu una situació límit, a causa de “ la incertesa, la desconfiança i la inseguretat generades”, i per tot això, els treballadors i treballadores de Ciments Molins, faran una vaga durant 5 dies, com a mesura de pressió a l’empresa.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here