[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l motiu d’aquest escrit és comunicar la deriva política empresarial a Ciments Molins Industrial, empresa arrelada a la comarca i a les poblacions properes, arran de l´aprovació de la Reforma Laboral.

Ciments Molins Industrial ha sigut una empresa amb una gran vinculació i compromís entre els empleats,  propietaris/fundadors i entorn. Una empresa emblemàtica i amb gran responsabilitat social i empresarial. Amb la nova construcció de la Línia 6 es consolidava una empresa amb més de 80 anys d´història, una fàbrica pionera a Europa en quant a tecnologia en la producció del ciment i reducció d´efectes contaminants, que els empleats desitjàvem ja que a més ens donava seguretat i estabilitat laboral.

Des del  Comité d’Empresa sempre hem tingut unes sòlides relacions, que es reflexa amb el gran compromís dels treballadors i treballadores amb la companyia. El passat dia 7 de novembre van ser acomiadats 4 companys d´una manera tràgica, indiscriminada i traumàtica que ha significat un pas entre la pau social i l´actual inestabilitat que perceben els empleats i les seves famílies, així com empreses col•laboradores. No s´ha tingut en compte “cap criteri” a l´hora d´aplicar aquests acomiadaments, sent pares de família, persones amb més de 50 anys, i mitja vida donada i compromesa amb Ciments Molins.

Des de el començament de la crisi econòmica mundial, més accentuada al sector de la construcció, Ciments Molins ha arribat a la màxima producció de clincker, que majoritàriament ha sigut exportat a altres països. Per tant, considerem injustificable qualsevol mesura com l´adoptada. Que si estigués en perill la supervivència de la companyia i fos el cas d´adoptar mesures d´ajust, aquestes siguin acordades, dialogades i consensuades  amb els representants dels treballadors a l´empresa.

Per tot això informem, que els treballadors de Ciments Molins Industrial adoptarem mesures de protesta contundents, recolzades pels sindicats majoritaris a l´empresa CCOO i UGT, que farem ressò a la comarca, que exigirem la readmissió dels companys que han sigut acomiadats de forma indiscriminada, que informarem a Ajuntaments, Associacions veïnals, Partits Polítics, Associacions socials i empreses amb l´objectiu de rebre el màxim recolzament en les protestes que s´adoptaran a curt termini.

Manifest en favor de l’ocupació, la cohesió i la sostenibilitat a Ciments Molins Industrial

L’accentuació d’una crisi econòmica que afecta molt profundament al sector de la construcció, fa inqüestionable la creació de sinergies entre administracions, empreses i grups d’interès per crear junts propostes que limitin la pèrdua constant d’ocupació, la pèrdua de consolidació del sector cimenter, i que es pugui redissenyar un nou sistema productiu que sigui sostenible.

Les últimes dades confirmen un apalancament del sector cimenter, on el futur del mateix dependrà del disseny de les polítiques que s’aplicaran en el curt termini.

Ciments Molins Industrial, fins al moment, ha mantingut un fort compromís amb l’entorn. La força d’empresa i treballadors ha tingut un flux constant de diàleg i responsabilitat que han fet que la companyia es configuri com a punt de referència del sector.

Entenem que el diàleg ha de ser un compromís per totes les parts. Pel que proposem desenvolupar un pla d’acció que dissenyi i permeti solucionar els greus problemes als quals hem d’enfrontar-nos.

-Recolzar i defensar a la indústria cimentera com a font creadora de riquesa.

-Manteniment del diàleg entre administracions, empresa i grups d’interès com a solució a mesures de canvi en el sistema productiu que derivin en la sostenibilitat i la consolidació del sector cimenter

-Protecció de la flexibilitat negociada enfront a la reducció de l’ocupació. -Protecció de la negociació col•lectiva i del conveni col•lectiu com a carta fonamental que ha estat la referència en les relacions amb la companyia.

-Formació, I+D+I, polítiques d’igualtat i bones pràctiques empresarials com a inversions a futur.

-Compatibilitzar la sostenibilitat mediambiental amb el manteniment de l’activitat industrial.

Estem convençuts que l’aplicació d’aquestes propostes reforçaran l´enfortiment de la indústria cimentera i més concretament de Ciments Molins Industrial

 

Comité d´Empresa de Ciments Molins Industrial

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here