A Santa Coloma de Cervelló de la cirera se n’ha fet, a banda de l’art de menjar, una disciplina firal i, fins i tot, esportiva. Les cireres de Santa Coloma de Cervelló són primerenques i, per això, la Festa de la Cirera d’aquest municipi és també la primera del seguit de celebracions dedicades a aquest fruit que tenen lloc al Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Cirera és una festa d’arrel tradicional que pretén donar a conèixer el fruit més apreciat de Santa Coloma de Cervelló: la cirera. La festa de la cirera no és només un homenatge al fruit per antonomàsia del poble. És una manera de posar en valor la tasca dels pagesos i pageses, i de reconèixer tota una forma de treballar i viure.

No hem d’oblidar que actualment el Baix Llobregat n’és una de les principals zones productores, i concretament a Santa Coloma de Cervelló s’hi fan les més primerenques.

Aquest proper cap de setmana (24, 25 i 26 de maig), doncs, serà un cap de setmana pels sentits: sabors, vista, oïda, o el que és el mateix, cireres i productes de la terra, exposicions i músiques… (consulteu l’agenda per accedir a la programació de la Festa de la Cirera d’enguany)

És un moment on la tradició s’agermana amb els temps actuals, on el vells oficis i sabors del món pagès es barregen amb el nou segle. En aquesta barreja i el seu equilibri, rau l’essència de la festa. Mirar el passat sense oblidar el present. Fer que totes les edats i gustos hi tinguin cabuda. Fer que pares i mares amb els seus fills i filles puguin passejar per les nostres contrades tot recordant aquell avantpassat pagès que de ben segur tenen.

I com a símbol d’aquesta barreja el gust incomparable del fruit primerenc del cirerer, la cirera.

Sovint, els de Santa Coloma de Cervelló presumeixen de tenir les millors cireres del món. No sabem si exageren una miqueta, però el cert és que el reconeixement de la qualitat d’aquest producte és gairebé general, i que la festa i el seu MERCAT DE LA CIRERA són una bona oportunitat per comprar aquest fruit tant preuat.

Hi podreu comprar 4 classes de cireres que per aquesta època es troben en el seu punt òptim de maduració: la Prime Giant , una cirera molt madura, amb una carn forta i dolça; la Starkin , dolça però amb un punt d’acidesa molt característic, ideal per a macerar amb aiguardent i aconseguir unes delicioses postres; la Van , una cirera que és més grossa que les altres; i la Lapins , per als que els agraden les cireres una mica més verdes.

I si us interessen els productes artesanals, teniu el MERCAT PAGÈS, on hi podreu comprar productes de la nostra terra elaborats per artesans del país: embotits i formatges, mel, pa i coques, vins, olives i salaons…, tot de productes que faran gaudir al vostre paladar.

Si us apropeu a Santa Coloma de Cervelló, no deixeu de visitar la MOSTRA DE LA CIRERA, una exposició que cada any canvia la seva decoració, però sempre amb la cirera com a protagonista. El fil temàtic de la Mostra d’enguany és el Far West. Les escenes recrearan ambients propis de l’oest, i el visitant tindrà la sensació d’estar al mig d’un western molt especial.

A més de la visita en horari diürn, des de l’any passat també es pot visitar la Mostra en unes hores concretes de la nit. Les VISITES NOCTURNES però són especials, el visitant fa el recorregut per la Mostra acompanyat dels protagonistes de l’escenari, i viuen una experiència sorprenent.

La recepta sembla fàcil perquè els ingredients són bons, però la posada en marxa requereix grans dosis d’esforç, imaginació i treball. Segur que us sorprendrà!

I a més de comprar cireres i gaudir de la programació cultural i tradicional que ofereix la Festa, la visita a Santa Coloma de Cervelló també es pot aprofitar per a conèixer l’entorn modernista de la Colònia Güell i la seva Església, obra del genial arquitecte Antoni Gaudí. Podeu trobar més informació al web http://www.elbaixllobregat.net/coloniaguell

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here