Josep Fàbrega, Rossend Picó, Salvador Sunyer, Toni Arencón, Evaristo Hernández i Robert Bech són els guanyadors d’aquest certamen, dedicat enguany al músic espluguí Pere Mañé

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a setena edició dels Jocs Florals d’Esplugues ja té guanyadors.

Diumenge passat, 26 de maig, el Casal de Cultura Robert Brillas va acollir l’acte de lliurament dels guardons d’aquest certamen biennal, que enguany ha assolit un important rècord de participació amb un total de 220 obres presentades a concurs (un 18% més que en la darrera edició).

El jurat va acordar premiar les composicions dels autors següents en les diferents categories:

– Premi Flor Natural, a la millor composició poètica de tema lliure: Ara no toca, de Josep Fàbrega (Calders) / Accèssit: Nit d’amor, de Joan Seus (Badalona).

– Premi Englantina d’Or, al millor poema de tema patriòtic: Mediterrània, de Rossend Picó (Barcelona) / Accèssit: La pàtria senzilla, de Júlia Costa (Barcelona).

– Premi Viola d’Or i Argent, a la millor composició de tema religiós, espiritual o moral: Simfonia inacabada, de Salvador Sunyer (Salt) / Accèssit: Voluntat, de Rossend Picó (Barcelona).

– Premi Ciutat d’Esplugues, a la millor composició sobre el municipi: Porteu-me el vent, el mar, el fang i el sol, de Toni Arencón (el Prat de Llobregat) / Accèssit: Ciutat i poble d’Esplugues, de Soledat Gascó (Sant Just Desvern).

– Premi a la millor poesia en llengua castellana: A la rosa, d’Evaristo Hernández (Segur de Calafell) / Accèssit: La buena tierra, d’Enric Arís (la Garriga).

– Premi a la millor poesia en llengua anglesa: The custody of my body, de Robert Bech (Barcelona) / Accèssit: Starting again, de Pere López (Viladecans).

El premi principal de cada categoria està dotat amb 400 euros.

L’acte de lliurament de premis va servir també per recordar la figura de l’homenatjat d’aquesta edició, el compositor i músic sardanista espluguí Pere Mañé i Baleta (1897-1982).

Podeu llegir els poemes premiats a l’enllaç següent: jocsfloralsblog.blogspot.com

 

Foto titular: Extreta de lapàgina web de l’Ajuntament d’Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here