L’ocupació hotelera del primer trimestre de 2013 del Baix Llobregat es situa en el 43%, i disminueix respecte el trimestre anterior, segons l’Informe Trimestral d’Ocupació Hotelera del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls establiments que han presentat major percentatge d’ocupació han estat els de 3 estrelles i els ubicats en la Zona Centre, en aquest primer trimestre de 2013.

El principal canal de reserva ha estat el directe (48,5% del total de reserves). Les reserves per internet es concentren a la zona Delta i als establiments d’1 i 2 estrelles.

El segment de l’ocupació principal de la comarca és client individual (el 65,6%). Els establiments de categoria superior i els de la zona Nord són els que registren un major volum de grups.

El preu mitjà d’una habitació doble ha estat de 63,9€. La diferència tarifària entre els establiments de 4 i 5 estrelles i d’1 i 2 va ser de 28€. La zona Delta ha estat la que ha ofert una tarifa més elevada.

El 53% dels clients provenien del mercat domèstic i el principal motiu d’estada ha estat negocis (el 63,5% del total).

Els clients provinents de Catalunya, Madrid i València concentren el 61% dels clients espanyols que s’apropen a la comarca. El client provinent de l’estranger ha vingut principalment de França, Alemanya i Regne Unit ( representant el 38% del total de clients estrangers).

L’ocupació hotelera prevista iguala els percentatges d’ocupació observada pels establiments hotelers del Baix Llobregat.

Pel que fa a l’evolució de les xifres, respecte el trimestre anterior disminueix l’ocupació hotelera. Respecte el mateix trimestre de l’any anterior el percentatge d’ocupació també és inferior.

Augmenten les tarifes de les habitacions respecte el quart trimestre de 2012 així com respecte el mateix trimestre de l’any anterior.

El pes dels clients procedents de l’estranger augmenta respecte l’anterior trimestre com també en el primer trimestre de l’any anterior.

Respecte el trimestre anterior augmenta el motiu d’estada per negocis i esdeveniments específics, respecte el primer trimestre de 2012 augmenta l’estada per vacances.

Zones Territorials

Divisió operativa del Baix Llobregat en 3 zones territorials:

  • Zona Centre: Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.
  • Zona Nord: Cervelló, Collbató, Corbera, Martorell, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.
  • Zona Delta: Begues, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Viladecans.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here