Una quinzena de municipis de l’Anoia, el Baix Llobregat i l’Alt Penedès acullen el projecte ‘Easy Tablet’ de la Diputació de Barcelona, que tindrà una durada de sis mesos

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Diputació de Barcelona ha posat en marxa el projecte “Easy Tablet”, adreçat a persones grans en situació d’aïllament rural o amb barreres de comunicació, que té com a objectiu avaluar la utilitat de les tauletes digitals a l’hora de millorar les seves relacions socials. Es tracta d”un projecte pilot que es realitza en col·laboració amb l’empresa prestadora del Servei Local de Teleassistència de la demarcació de Barcelona, Tunstall Televida, l’operadora de telefonia Orange, l’Institut d’Envelliment de la UAB i municipis de l’Anoia, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat.

“Easy Tablet” es va presentar ahir a la tarda a l’Ajuntament de Masquefa, amb l’assistència del diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, el tercer tinent alcalde de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Promoció Econòmica i Medi Ambient de Masquefa, Carles Mernissi, i representants de les empreses Tunstall Televida i Orange

Els beneficiaris d’aquest projecte pilot són 30 persones usuàries del Servei Local de Teleassistència d’un grup de municipis de petita dimensió i d’àmbit rural de l’Anoia, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat, i va arrencar dilluns, 3 de juny, amb el lliurament de les primeres tauletes. El projecte pilot té una durada de sis mesos.

Amb aquestes tauletes Android i iOS, l’usuari pot, de forma senzilla i intuïtiva, realitzar trucades, videoconferències, gestionar els seus contactes i la seva agenda (amb alertes de recordatori), així com enviar missatges i realitzar activitats d’oci (jocs, vídeos, fotos). A més, per millorar l’accessibilitat a persones amb dificultats visuals, la solució inclou capacitats de conversió text-veu i viceversa.

El projecte contempla la figura del dinamitzador, que pot gestionar les tauletes de forma remota amb la plataforma “cloud” d’Orange, i que penja documents i vídeos sobre temàtiques d’interès de les persones usuàries, fa recordatoris d’hàbits saludables i informa sobre esdeveniments i activitats socioculturals de l’entorn. Els usuaris també poden accedir a jocs i a exercicis mentals, intercanviar missatges amb altres persones usuàries de la tauleta, amb els seus contactes o amb el Servei Local de Teleassistència, fer fotos i accedir a la biblioteca fotogràfica on el dinamitzador pot penjar fotos d’interès.

El programa es beneficia del Servei Esencial Tablet, la infraestructura i els recursos tecnològics que aporta Orange, la dinamització de les activitats i la interacció amb els participants que correspon a Televida i l’assessorament i l’estudi d’impacte, que porta a terme l’Institut de l’Envelliment.

La presentació del projecte es va fer al Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa, un espai que agrupa ciutadans, empreses i entitats, i amb el qual el municipi ha esdevingut un referent en el camp de les tecnologies de la informació i de la comunicació. El CTC actua com a seu del projecte i com a espai de referència per als usuaris, que hi faran algunes de les activitats previstes en la iniciativa.

El projecte pilot s’emmarca en les millores en innovació i adaptació a les necessitats i a diferents perfils d’usuaris que està implementant enguany la Diputació de Barcelona en el Servei Local de Teleassistència.

 

Foto: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here