L’Ajuntament, la comunitat educativa i el moviment veïnal han aconseguit que la Generalitat reconsideri la seva decisió

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha reconsiderat la decisió de tancar una línia d’educació infantil a l’Escola La Parellada el curs vinent. El consistori, que havia aprovat una moció de rebuig contra aquesta decisió, ha rebut la notícia amb satisfacció i reitera l’aposta per un model d’escola pública de qualitat.

La Generalitat ha cedit finalment davant les reivindicacions de l’Ajuntament, la comunitat educativa i el moviment veïnal de Sant Boi. El passat mes de març, el Ple municipal havia aprovat una moció de rebuig contra la decisió “unilateral” de tancar la segona línia de P3 en aquest centre escolar, tot argumentant l’existència d’una demanda suficient i reclamant que les dues administracions abordessin el tema de manera conjunta.

Les xifres han donat la raó als arguments de l’Ajuntament i de la comunitat educativa, ja que després del procés de preinscripció no havia quedat cap vacant disponible per acollir possibles matriculacions a Sant Boi al llarg del curs. Sobre una oferta inicial de 883 places, s’havien presentat un total de 886 sol·licituds.

La Generalitat fins i tot havia adscrit a escoles concertades 10 infants de famílies que havien demanat matrícula en centres públics. A més, 26 alumnes dels barris de Vinyets i de Centre es veien forçats a desplaçar-se a altres zones de la ciutat a causa del tancament de la segona línia de l’Escola La Parellada, situada en l’àrea d’influència d’aquests barris.

L’Ajuntament ha rebut amb satisfacció la notícia de la continuïtat d’una segona línia d’educació infantil a l’Escola La Parellada, que considera fruit de la unitat de Sant Boi contra una sèrie de decisions del govern català que perjudicaven el model local d’escola pública de qualitat.

Altres bones notícies que rectifiquen aquestes decisions són l’anunci, el passat mes d’abril, de la reanudació de les obres de l’Escola Antoni Gaudí (amb el compromís del govern català que les classes es podran iniciar el curs vinent a les noves instal·lacions del centre, després d’un any de retard) i la posada en marxa d’una nova línia educativa a l’Institut Marianao (per garantir l’alta demanda provinent de les tres escoles adscrites a aquest centre de secundària).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here