L’Ajuntament cedeix les instal·lacions de l’antiga escola Pascual Cañís a la Fundació El Brot per crear un centre que oferirà cicles formatius de grau mitjà i superior en novedoses disciplines artístiques, com joieria d’art o arts aplicades a l’escultura, a més de formació en teatre i dansa o escenografia

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament de Sant Joan Despí ha signat un conveni amb la Fundació Pedagògica El Brot per a la cessió, durant 15 anys, de les instal·lacions de l’antiga escola Pascual Cañís per a la creació d’un centre especialitzat en ensenyaments de formació professional en les branques d’Arts Plàstiques i Disseny i Serveis Socioculturals a la Comunitat.

Adreçat a joves de més de 16 anys, l’ICARTH (Institució Cultural en Arts i Humanitats) oferirà estudis de formació reglada, cicles de grau mitjà i superior i preparació de proves específiques d’accés a grau mitjà, superior i l’ESO,  i no reglada, on destaquen els ensenyaments artístics (teatre i dansa, escenografia i interpretació, iniciació al cinema, modelat i animació en 3D, multimèdia web i aplicacions mòbils, etc.) a més d’idiomes, monogràfics i tallers.

Una oferta formativa, reglada i no reglada, novedosa i singular que, com assenyalen des de la Fundació pretén obrir les portes a tots els joves i persones amb talent artístic i creatiu.

Amb aquest conveni, la ciutat recupera l’ús educatiu d’unes instal·lacions que van quedar en desús després de la fusió de l’escola Pascual Cañís i l’escola La Unió en l’actual Roser Capdevila, ara fa tres anys. La Fundació es compromet a realitzar les obres de millora i conservació de l’antiga escola, tot i que el pati, fora de l’horari lectiu, continuarà tenint un ús públic –aquest espai s’obre totes les tardes als infants i joves del barri de les Planes.

L’objectiu de la Fundació El Brot és posar en marxa diferents cursos i tallers al juliol per donar-se a conéixer i començar al setembre, probablement, amb els estudis d’idiomes (anglès, suec, alemany, francès i xinès) i anar incorporant la resta d’estudis paulatinament.

L’oferta de l’ICARTH L’oferta reglada prevista és la següent: Art floral, Arts aplicades al mur, Arts aplicades de l’escultura, Ceràmica artística, Disseny gràfic i Joieria d’Art (estudis de la branca arts plàsts i disseny); i Atenció a Persones en situació de dependència i Educació Infantil (branca de serveis socioculturals i a la comunitat).

Mentre que en l’àmbit de la no reglada l’objectiu és impartir classes en formació en teràpia de moviment rítmic (TMR), teatre, dansa, escenografia i interpretació, inciació al cinema, fotografia, creació audiovisual…

La Fundació El Brot, amb una llarga trajectòria  pedagògica, gestiona  a Sant Joan Despí l’escola El Brot, especialitzada en l’ensenyament a infants amb dislèxia i altres trastorns de l’aprenentatge, tot i que l’ICARTH estarà obert a qualsevol jove amb inquietuds artístiques.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here