Durant aquest mes d’agost, cada dia descobrirem un nou municipi del Baix Llobregat. 30 localitats diverses: platja, muntanya, riu, nord, sud, delta…la riquesa paisatgística, cultural, gastronòmica i patrimonial d’una comarca per descobrir o redescobrir. Gaudeix de l’estiu al Baix Llobregat!

Sant Boi

A Sant Boi trobem una rica històrica i un nucli antic ple d’espais per descobrir: les termes romanes, el museu Can Torrents, la masia Can Barraquer -darrera residència de Rafael Casanova- o el barroc de l’església de Sant Baldiri.

També d’interès són la rehabilitada fàbrica modernista de Can Masallera o l’Hospital Psiquiàtric, del XIX.

És, alhora, porta d’itineraris cap al delta del Llobregat i les muntanyes de Sant Ramon -amb excel·lents vistes- el Montbaig, el Montpedròs, del Güell, l’Ordal i el Garraf.

La Fira de la Puríssima és l’aparador festiu del municipi, i la diada de l’Onze de Setembre i el Festival Altaveu, amb artistes de renom internacional, destacats elements del calendari de celebracions. 

Museu de Sant Boi

Sant Boi, cruïlla d’històries, gaudeix d’una situació geogràfica privilegiada, lloc de pas del riu Llobregat, amb el rerafons del vells camins romans i el Delta del Llobregat, vinculada amb Barcelona i el Baix Llobregat, cruïlla de passat i de futur.

Així neix el projecte museístic de Sant Boi, donant valor a l’ emprenta històrica del municipi santboià. El Museu municipal de Can Barraquer allotja dues exposicions permanents dedicades a Rafael Casanova i el seu temps i Sant Boi història i territori.

www.museusantboi.org/

Termes Romanes

Les Termes Romanes de Sant Boi són els banys privats romans més ben conservats de Catalunya. Van ser construïdes a les acaballes del segle II dC, en l’època d’esplendor de la zona.

L’edifici termal va estar funcionant fins al segle V de la nostra era. Al segle XVII s’hi va construir una casa al damunt, la qual cosa n’ha permès una millor conservació. Les termes es van localitzar l’any 1953 gràcies a un document de 1826, interpretat per l’historiador santboià Carles Martí i Vila.

www.museusantboi.org/les_termes_romanes.html

El Baix Llobregat

Una envejable ubicació geogràfica situa el Baix Llobregat a poc més de 15 minuts del centre de Barcelona. Amb l’aeroport al seu territori, la completa xarxa de comunicacions -tant per ferrocarril com per carretera- i la gran diversitat d’equipaments i d’activitats que ofereix, fan del turisme una de les seves millors armes.

Mar, riu i muntanya defineixen el territori. Als més de 15 km d’extenses platges de què disposa, s’afegeixen les serralades del Garraf, l’Ordal, Collserola i la majestuosa muntanya de Montserrat, idònies per al senderisme i les activitats a la natura; i el riu, en el seu tram final, origina el delta del Llobregat, d’incalculable valor i riquesa ecològica.

El Modernisme, emblema comarcal, està representat per l’església que Antoni Gaudí construí a la colònia Güell. Els punts d’interès són variats i abundants: des de termes romanes fins a palaus del XIX, d’espectaculars coves a colònies tèxtils.

Una rica gastronomia basada en producte autòctons amb denominació d’origen, manifestacions culturals i festes tradicionals (algunes d’interès nacional), així com una infraestructura turística de qualitat, converteixen el Baix Llobregat en comarca de caràcter i marcada personalitat. Possibilitats múltiples, contrastos sorprenents i descobriments continus fan que visitar-la sigui obligat.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here