El museu de Can Barraquer acull una exposició sobre la història dels ateneus. A més, avui a les 20:30 tothom que sigui a Sant Boi podrá gaudir del repic de campanes “Desperta Ferro”, novetat d’enguany

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Diada de 2013 tindrà un significat molt especial pel protagonisme de Sant Boi en els actes de celebració del Tricentenari (1714-2014) . Aquest aniversari recorda els esdeveniments que es van viure a Catalunya durant la Guerra de Successió. Rafael Casanova va tenir un paper destacat com a conseller en cap de Barcelona.

L’ofrena floral davant de la seva tomba rememora aquests fets. Aquesta celebració institucional, integradora i unitària, s’iniciarà a les 9.15 hores, als jardins de Can Torrents, amb la rebuda oficial de l’alcalde, Jaume Bosch, a les autoritats i a la resta de persones i entitats convidades. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, assistirà en representació de la Generalitat.

La història dels ateneus i l’any de Espriu al museu

La terrassa del museu de Can Barraquer serà l’escenari d’un espectacle de cançons i poemes dedicat a l’obra literària de Salvador Espriu (dimarts dia 10, a les 21 h). El concert Viu Espriu (gratuït) anirà a càrrec de la cantant santboiana Llúcia Vives, acompanyada per Sílvia Bel (veu i recitació) i un quartet instrumental.

D’altra banda, dimarts dia 10, a les 20 h, s’inaugurarà a Can Barraquer l’exposició Catalunya, terra d’ateneus , que repassa els 200 anys d’història dels ateneus catalans. L’exposició incorpora una secció dedicada als ateneus de Sant Boi, amb atenció especial a l’Ateneu Familiar en l’any del seu centenari.

Despertaferro

Una novetat de la celebració d’aquesta Diada serà el Despertaferro Toccata que sonarà el dia 10, a les 20.30 i a les 22.30 h. Des del campanar de l’església parroquial de Sant Baldiri s’oferirà aquest espectacle sonor consistent en un repic de campanes.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here