L’esdeveniment és el primer vinculat a l’aeronàutica que se celebra a Espanya i aspira a acollir més de 3.000 visitants, entre professionals i aficionats. Dimarts es va presentar aquesta segona edició de l’AirSim Meeting Barcelona 2013, que tindrà lloc a Castelldefels

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l certamen, engegat fa només un any a partir de la iniciativa de quatre estudiants d’enginyeria, repeteix experiència ampliant oferta i nombre d’expositors. El certamen vol difondre la cultura aeronàutica i convertir-se en un referent europeu, on només hi ha dues cites similars al Regne Unit i als Països Baixos. Amb prop d’una vintena de patrocinadors inscrits, el doble de l’any passat, els organitzadors preveuen multiplicar per quatre el nombre de visitants i rebre enguany unes 3.000 persones, entre professionals i aficionats.

El programa d’ activitats del BCN AirSim Meeting 2013 es va presentar el passat 17 de setembre a l’auditori de l’EETAC (Escola d’Enginyeria de Telecomunicacions i Aeroespacial de Castelldefels) al campus universitari de la Mediterrània. La presentació va comptar amb les intervencions de la regidora de Comerç i Turisme de Castelldefels, Margaret Manzano (PP); el director de l’EETAC – UPC, Jordi Berenguer;  el soci director de ITAérea José Ignacio Escudero, així com dels representants de l’organització, Pau Sendra i Mikel Arregui. L’acte també va comptar amb l’assistència del regidor municipal d’Universitats, David Grau (CiU).

La segona edició del AirSim Meeting Barcelona 2013 ha programat la participació de nombrosos professionals del sector aeri, els quals impartiran tallers i conferències relacionades amb la cultura aeronàutica. També hi hauran activitats paral·leles adreçades a tots el públics com ara exhibicions, visites guiades, exposicions, etc. Entre les principals activitats cal destacar disciplines com la simulació aèria, l’spotting (una afició que fusiona l’aviació amb l’art de la fotografia) i l’aeromodelisme, entre d’altres.

Durant la presentació, la regidora municipal de Comerç i Turisme va afirmar que “volem que aquest sigui un esdeveniment de ciutat, que Castelldefels sigui un referent en el món de l’aeronàutica amb aquesta cita anual”. La regidora va destacar que la ciutat “té els atractius ideals per a aquest tipus d’esdeveniments” i va lloar l’organització de l’esdeveniment: “un grup de treball jove i perfectament estructurat i que té controlats tots els detalls, inclòs el de l’autofinançament, molt important en aquest dies”. Al seu torn, el director de l’EETAC – UPC, Jordi Berenguer, va destacar que el BCN AirSim Meeting 2013 “entronca i complementa perfectament les activitats que diàriament es desenvolupen a l’escola” i va posar èmfasi que l’esdeveniment “també persegueix despertar vocacions aeronàutiques “.

D’altra banda, el soci director de ITAérea, principal patocinador de l’edició d’enguany, José Ignacio Escudero, es va desfer en elogis cap a aquest esdeveniment afirmant que la seva empresa mai havia participat en un esdeveniment de tantat qualitat. Escudero va apuntar també, durant la seva intervenció  que creu “fermament en la col · laboració publicoprivada , que pot tenir resultats tan satisfactoris com aquest esdeveniment” . El director de ITAérea , també ha confirmat el seu suport a edicions posteriors: “Seguirem donant suport a aquest esdeveniment en les pròximes edicions “.

Des de l’organització, Pau Sendra, ha avançat que “en el moment àlgid de l’esdeveniment coincidiran fins a vuit activitats simultànies “. Sendra ha recordat, així mateix que el BCN AirSim Meeting “també ho fan els participants i per això posem a la seva disposició internet d’alta velocitat per a tots aquells aficionats que vulguin portar el seu simulador a l’esdeveniment” . Mikel Arregui , també representant de la Comissió Organitzadora del BCN AirSim Meeting 2013, va donar les gràcies “a les institucions , als patrocinadors privats i als col · laboradors de l’esdeveniment , que ens permeten presentar-nos amb la perspectiva de reunir 3.000 assistents”. Arregui va apuntar que  “no hi ha cap esdeveniment similar a Espanya que sigui equiparable a aquest i, a nivell europeu, estem possiblement entre els tres més importants” . Arregui va cloure que ,”si tot surt segons el previst, ens convertirem en una referència internacional “.

 

Font: Ràdio Castelldefels

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here