Grup Socialista, CiU i Esquerra Plural donen suport al text presentat per ERC, mentre que el PP demana “sentit comú i equitat”, impedint que la destitució tiri endavant

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Comissió de Defensa del Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dimecres amb els vots del PP una proposició no de Llei d’ERC que demanava la “destitució immediata” de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna per l’homenatge a la División Azul l’11 de maig del 2013 al quarter de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca.

ERC ha inclòs al text una autoesmena en què demana l’aplicació del Codi Penal sobre els partits feixistes com els que van assaltar la delegació del Govern a Madrid.

El Grup Socialista, l’Esquerra Plural i CiU han donat suport a la petició, mentre que el PP l’ha rebutjada demanant “sentit comú i equitat”.

Demandes de destitució

Parlament

El Parlament va aprovar al març una moció presentada per ERC, que demanava la substitució de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, per la seva “actitud hostil i manca de respecte envers les institucions catalanes”.

Van votar a favor d’aquest punt CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, mentre que el PPC i C’s s’hi van pronunciar en contra. El PSC, per la seva part, es va abstenir.

El text aprovat declarava que el Parlament rebutja de manera expressa totes les accions, declaracions i actituds “tendents a coercionar la voluntat expressada pels plenaris municipals”, ja que aquestes “no fan cap favor a l’exercici de la democràcia.

Llanos de Luna va denunciar diversos consistoris per haver-se declarat “territori català lliure” al Ple, per no tenir la bandera espanyola a diversos espais municipals, o per fets relacionats amb la manifestació de l’11 de setembre de 2012. El cas de Corbera, a la nostra comarca, resulta paradigmàtic.

Govern

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha demanat al maig la destitució de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, per haver homenatjat la ‘División Azul’, i va aproditar per insistir que la delegació de l’Estat en terres catalanes és “totalment innecessària”.

Ortega va ironitzar que Llanos de Luna “té la gran virtut de ferir constantment els sentiments dels catalans”. “No és la primera vegada que ho fa”, va afegir.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here