La 35a edició de la popular Cursa de Sant Miquel, que es celebra aquest diumenge 22 de setembre, incorpora novetats destacades per fer-la més gran i més atractiva als i les participants

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]es d’aquest any la Cursa de Sant Miquel s’incorpora al calendari Champion Chip de curses puntuables d’arreu del país, i part dels diners recollits en les inscripcions es destinaran a programes socials del municipi. A més, també s’ha facilitat la inscripció on line de les persones participants i s’han programat altres millores organitzatives.

Aquest diumenge 22 de setembre centenars de persones de Molins de Rei i de moltes altres poblacions participaran en la 35a edició de la Cursa de Sant Miquel, una de les més populars de la comarca. El programa d’activitats inclou la cursa de 10 quilòmetres (la inscripció a la qual té un cost de 12 euros que en bona part es donaran a fins benèfics), la cursa populars de 3’3 quilòmetres (gratuïta) i, finalment, la cursa infantil de 1.500 metres (també gratuïta).

En tots els casos el recorregut transcorre íntegrament pel terme municipal de Molins de Rei i per terreny molt planer, per fer-la accessible a tothom.

Les principals novetats d’aquesta edició de la cursa se centren en l’atenció als participants. Per un costat la cursa de 10.000 metres s’ha incorporat al calendari oficial Champion Chip de proves puntuables. Per altra banda també s’ha habilitat una pàgina web específica (www.cursasantmiquel.cat) que permet la inscripció on line dels participants i que ofereix tota la informació necessària pels participants i espectadors.

A més, també s’ha ampliat l’horari de recollida del material previ, que es començarà a fer 48 hores abans de la cursa a l’hotel Ibis, i s’ha evitat la coincidència de les proves amb qualsevol altra activitat per no treure-li el protagonisme que es mereix.

Finalment també s’ha fet un entrenament col·lectiu que ha organitzat l’Ajuntament conjuntament amb la secció d’atletisme de l’Associació Esportiva Molins (AEM) i el Club Atlètic COME KM i que ha servit per conèixer el recorregut i anar fent boca de cara a la cursa de diumenge. L’entrenament era obert a tothom que hi vulgués participar.

El 1er tinent d’alcalde i regidor d’esports de Molins de Rei, Xavi Paz, ha volgut destacar que “ens hem esforçat molt perquè aquesta cursa creixi, i ho faci tant quantitativament com qualitativament, perquè volem que es parli bé de la cursa i que, per extensió, es parli bé de Molins de Rei”. En aquest sentit, Paz ha posat d’exemple que “per primera vegada destinarem part dels diners recaptats amb les inscripcions de la cursa de 10 quilòmetres a finalitats socials”.

 A més, el regidor d’esports ha volgut recordar que “la Cursa de Sant Miquel transcorre pels carrers i els espais més representatius del municipi i és un bon aparador per a les moltes persones de fora que vindran a participar-hi”.

El desenvolupament de la cursa afectarà la mobilitat a diferents carrers del municipi durant tot el matí del diumenge. Es recomana consultar horaris i recorreguts a la pàgina www.cursasantmiquel.cat per evitar molèsties innecessàries.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here