L’acte es va dur a terme al casal de barri i centre cultural santboià, Cal Ninyo. UCFR Sant Boi es defineix en el seu Manifest com “un grup de santboians i santboianes que volem lluitar contra l’augment de les idees racistes i feixistes al nostre poble”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]esprés de les últimes eleccions municipals del 2011, a l’escenari polític santboià va aparèixer una nova força política, Plataforma per Catalunya, que es va convertir en la cinquena força al obtenir 2989 vots i 3 regidors al consistori municipal.

Per a UCFR Sant Boi, “les idees racistes i feixistes que transmeten els seus representants són un greu perill per la bona convivència a la nostra ciutat, receptora d’immigrants des de fa dècades”, ja que “utilitzen la situació econòmica que vivim en aquests moments per crear rebuig vers els immigrants”.

Lluitar contra aquesta situació va ser el que va motivar la creació d’UCFR Sant Boi, que es va presentar dimecres a la tarda de manera oficial, amb l’assistència a l’acte de més de 150 persones. L’acte, que es va dur a terme al casal de barri i centre cultural Cal Ninyo, va ser presentat per la militant d’UCFR Sílvia Iborra, i va comptar amb les ponències del també militant de la plataforma David Karvala i del periodista baixllobregatí Bertran Cazorla.

ucfr2stboiDavid Karvala va remarcar la importància d’acabar amb el feixisme recordant l’experiència de l’holocaust als anys 30 i del franquisme, així com perquè “ataca a la gent d’esquerres, sindicalistes, homosexuals, trans, dones, negres, musulmans, etc”.

Per la seva banda, Bertran Cazorla va realitzar un anàlisi del moviment feixista tot classificant-lo en tres tipus: els feixistes clàssics, els neofeixistes i els feixistes amb corbata, representats fonamentalment per Plataforma per Catalunya (PxC). Va instar a desemmascarar aquests últims, a denunciar el seu discurs i a combatre el descontentament de la ciutadania oferint alternatives.

L’acte va finalitzar amb la lectura del Manifest fundacional d’UCFR Sant Boi, que va ser aplaudit pel públic assistent entre crits de “No passaran!”.

L’escenari de l’acte, Cal Ninyo, és el mateix en el que el passat 8 d’octubre de 2011 les Joventuts Identitàries per Catalunya (les joventuts de Plataforma per Catalunya) van celebrar el seu Congrés Fundacional.

 

Amb la col·laboració en les imatges i la redacció, d’Amadeu Deu Lozano

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here