El sistema “SiempreSecos” està format per un sensor extraplà reutilitzable, de silicona mèdica, que es col·loca a la compresa o bolquer; i una polsera que mostra el nivell d’humitat i vibra quan cal canviar-lo. El projecte, a més d’estar pensat per a la gent gran i persones dependents, també compta amb models per a nadons, nens amb enuresi nocturna i persones amb incontinència urinària severa

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls responsables del projecte, una parella d’emprenedors de Molins de Rei, que coneix de primera mà la problemàtica de l’ús de bolquers, han obert una campanya de crowdfunding per acabar de desenvolupar el producte i iniciar-ne la  producció. El projecte ja ha suscitat l’interès d’hospitals, centres geriàtrics i diferents associacions de familiars i, usuaris de bolquers i compreses.

Es calcula que només a Espanya hi ha més de mig milió d’infants i adolescents amb enuresi nocturna, i més d’un milió de persones ancianes o dependents amb incontinència urinària, cuidats la gran majoria per familiars propers.

Una de les tasques que més preocupa a una persona cuidadora, i més recursos li consumeix, és la gestió de bolquers i compreses, tant per l’esforç físic que implica la mobilització del pacient com psicològic, en el cas de malalts amb demències o alteracions neurològiques.

El projecte “SiempreSecos” va néixer arran d’una necessitat personal dels promotors, dos baixllobregatins que, després de no trobar una solució al mercat que s’adeqüés al seu cas i després de parlar-ne amb altres col·lectius d’afectats, van posar fil a l’agulla per desenvolupar un producte útil per a tots els usuaris de bolquers, compreses i absorbents.

El resultat és un enginyós sensor de silicona mèdica, extraplà i reutilitzable, que es col·loca a la compresa o bolquer, i que està connectat amb una polsera que mostra el nivell d’humitat i vibra quan cal canviar-lo.

N’hi ha quatre models per a ús domèstic:

  • Nadons: orientada a donar tranquil·litat als nous pares respecte a quan canviar el bolquer.
  • Enuresi: enfocada a tractar eficaçment l’enuresi nocturna.
  • lncontinència: destinada a millorar l’autogestió dels pacients amb incontinència urinària severa.
  • Depenents: per millorar la privacitat de l’usuari adult del bolquer, evitar la dermatitis del bolquer i, com no, facilitar la tasca del cuidador.

Existeix també una línia professional per a ús en geriàtrics i llars d’infants.

Tots els models tenen una vida útil d’un any, no requereixen consumibles addicionals i es poden utilitzar amb qualsevol marca de bolquers o compreses.

En l’actualitat, el projecte es troba en una fase molt avançada de desenvolupament i els seus responsables compten ja amb prototips funcionals i, estan planificant la fabricació en sèrie del producte.

Per finançar-la s’ha posat en marxa una campanya de micromecenatge a la plataforma de crowdfunding “Indiegogo” http://igg.me/at/siempresecos amb l’objectiu de donar-se a conèixer i recaptar els 20.000 € necessaris per treure el producte al mercat.

Els interessats poden saber més sobre el projecte a www.SiempreSecos.com, així com a Twitter (@Siempre_Secos), Facebook www.facebook.com/proyectosiempresecos i LinkedIn www.linkedin.com/company/siempre-secos

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here