La integració de la ciutadania que ha patit un trastorn mental i el manteniment de subvencions publiques, són les principals demandes de l’Associació de Salut Mental del Baix Llobregat, en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, que es va celebrar dijous

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questa entitat sol·licita la proliferació d’espais que fomentin la integració d’aquest col·lectiu a la societat, espais com el centre cornellanenc ESPAI 3, que celebra el seu tercer aniversari.

Pel que fa a les subvencions, l’Associació de Salut Mental denuncia dos anys de retard en el pagament d’ajudes públiques. Una situació que Jaume Vidal, president de l’Associació de Salut Mental del Baix Llobregat i el president de l’Espai 3, considera resolta arran del compromís del president de la Generalitat, segons va declarar el passat divendres a Ràdio Cornellà.

El col·lectiu de persones que han patit un trastorn mental a Catalunya van reunir dissabte a Vilanova i la Geltrú. Va ser l’acte més important de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, que es va celebrar dijous passat.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va assegurar aleshores, que “la justícia social i el benestar són intrínsecs del país que entre tots plegats” s’ha de construir. Mas va presidir la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, que aquest any tenia com a lema ‘Alternatives davant la crisi, el valor dels nostres drets’.

Sense fer referències al 12 d’Octubre, va afirmar que “Catalunya des d’un punt de vista de nació no té sentit si no és una nació justa i benestant “, va afegir. Mas també va mostrar el seu compromís en aquesta jornada al Pla Integral del Govern en Salut Mental, en la que hi treballen la majoria de departaments de l’executiu.

Segons el president de l’Associació de Salut Mental del Baix Llobregat, “Mas s’ha compromès a mantenir les subvencions a favor d’aquest col·lectiu”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here