Per la seva banda, Rigau xifra el seguiment de la vaga entre el professorat, en un 17,06% als centres públics i en un 15,4% als concertats i creu que l’increment de dotze punts en els centres privats subvencionats demostra que “el punt central” de la protesta és la LOMCE

Xifres dels sindicats a nivell Catalunya

Els sindicats han xifrat en almenys un 50% el seguiment de la vaga contra la LOMCE i les retallades a l’escola pública i un 30% als centres concertats. En concret, UGT quantifica en aproximadament un 50% la incidència a la pública i un 30% a la concertada, mentre que CCOO l’eleva fins al 55% i 35% respectivament, i no descarta que amb el pas de les hores pugui ser superior.

Per UGT, el seguiment a l’escola concertada està sent “històric” i ha destacat que primer cop “s’està visualitzant” en una protesta en què s’hi ha sumat tots els sectors. “La lluita pels drets dels professionals i els futurs de l’ensenyament ha de ser conjunta, tal com sempre ha defensat el nostre sindicat”, afirma el sindicat.

Xifres del Govern a nivell Catalunya

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha donat les dades que ha recollit del seguiment d ela vaga al sector educatiu entre el professorat. Amb xifres de les 11.00 hores del matí, el Govern assegura que el 17,07% del personal dels centres públics ha secundat la protesta convocada per aquest dijous, i un 15,4% del professorat als centres concertats ha decidit també fer vaga.

Les dades suposen, respecte de la darrera convocatòria al maig, un increment de quasi dos punts a l’ensenyament públic i de dotze punts en la xarxa concertada. Aquest darrer increment és per a la consellera, la prova que la protesta tenia en la LOMCE impulsada per l’Estat i en “l’amenaça al model català” el seu “punt central”.

La manifestació de Barcelona

Milers d’estudiants, acompanyats de pares i professors, recorren aquest dijous al migdia els carrers de Barcelona en defensa de l’escola pública i contra la Lomce i les retallades. Vestits amb samarretes grogues amb el missatge ‘SOS Ensenyament públic de qualitat’, els manifestants han començat, puntualment a dos quarts d’una del migdia, la marxa a la Plaça Universitat fins arribar al Pla de Palau, passant pels carrers Pelai i Via Laietana, entre d’altres.

Prèvia a la capçalera de la manifestació, s’hi pot llegir una pancarta portada per estudiants de secundària amb el lema ‘L’educació és necessària com l’aire que respirem”.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here