L’assemblea de Convergència Democràtica de Castelldefels ha votat per majoria trencar el pacte de govern que els nacionalistes tenen subscrit amb el PP en aquest municipi del Baix Llobregat, l’únic d’aquesta comarca amb un alcalde ‘popular’. No osbtant, Unió sembla que podria no estar d’acord amb aquesta ruptura, i fonts del partit acusen a CDC d’actuar de manera “unilateral”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons han informat fonts de CDC, l’assemblea del partit es va reunir aquest dimecres a la nit per votar la proposta del comitè executiu de sortir del govern municipal, una proposta que va ser acceptada per la majoria dels assistents.

Fonts de CDC han informat que la ruptura del pacte es produeix després d’un debat obert al llarg dels últims mesos en el qual han influït no només les relacions entre el PP i CiU a propòsit del debat sobiranista sinó també factors d’índole local com el projecte del passeig Marítim o la forma de governar dels populars.

CDC ha traslladat la decisió als seus socis d’UDC amb els quals esperen arribar a un acord per oficialitzar en els propers dies la ruptura del pacte de govern.

El PP governa l’Ajuntament de Castelldefels gràcies al suport dels seus vuit regidors, dels tres de CiU -dos de CDC i un d’UDC- i els dos del grup independent AVVIC; pel que, de consumar-se la sortida de CiU, l’alcalde Manuel Reyes es quedaria en minoria en el consistori.

La reacció d’Unió

El secretari d’organització d’Unió, Benet Maymí, s’ha queixat, en declaracions a EL PERIÓDICO, de la decisió unilateral de CDC, sense comptar amb el seu soci de federació, de deixar de donar suport al govern local del PP a l’Ajuntament de Castelldefels .

“No són maneres, ens hem assabentat de la decisió pels mitjans de comunicació”, ha lamentat. Maymí ha afirmat que existeixen “mecanismes interns” per prendre una decisió com aquesta, per la qual cosa Unió exigeix que sigui l’executiva local de CiU la que abordi la qüestió.

Maymí ha afirmat també que pel que ell sabia, “la situació del pacte era normal” i no s’havia transmès que existissin motius per a la ruptura. El secretari d’organització democristià ha insistit que ha de ser l’executiva local de la federació la que decideixi sobre aquest tema.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here