Al llarg d’aquesta setmana ha començat el procés d’estellat dels troncs dels arbres recollits durant l’estiu passat per alimentar les calderes de biomassa del municipi. El Centre Cívic de la localitat baixllobregatina funcionarà amb la bioenergia produïda per dues calderes de biomassa de 150Kw

Begues aposta pel desenvolupament sostenible, l’explotació dels boscos municipals i la producció de biomassa.

Entre el juny i el juliol del 2013, es van tallar arbres de la zona verda del Mas Pascual, al límit amb el barri de Begues Parc. Després de més de sis mesos, ja s’ha acabat el procés d’assecament de la fusta i és el moment de convertir-la en estella per alimentar les calderes de biomassa.

La quantitat total d’estella que es produeixi (unes 400 tones, aproximadament) es repartirà entre les tres instal·lacions de biomassa del poble: el CEIP Sant Cristòfor, la llar d’infants El Guinyol, la piscina coberta municipal i el centre cívic.

D’aquesta manera, es reforça la producció d’energia neta, a través de l’aprofitament dels boscos de Begues.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here