El nou centre per a empreses del sector aeroespacial d’àmbit metropolità s’instal•larà a l’edifici RDTI del Parc UPC al Campus del Baix Llobregat, a Castelldefels, de 10.000 m2 de superfície i ja construït, fet que permetrà posar-lo en marxa a curt termini amb una inversió reduïda

 Castelldefels acollirà el primer centre d’incubació d’empreses de l’Agència Europea de l’Espai (ESA) que s’instal·la a l’Estat. Així ho va anunciar aquest divendres la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, en el plenari municipal.

Es tracta d’un centre multidisciplinari que acollirà projectes empresarials que aprofitin les tecnologies de l’espai per desenvolupat aplicacions, serveis i productes amb usos diversos, tant industrials com per al consum diari de persones o empreses. La nova incubadora formarà part d’una xarxa de vuit centres instal·lats a Holanda, Anglaterra, Alemanya, Bèlgica, França i Itàlia.

Es tracta d’un pas més en el model d’incubació d’empreses de recent creació, un dels trets clau de la trajectòria de Barcelona Activa, ja que se sumarà al viver de Glòries i a la incubadora de gestió públic-privada, Almogàvers Business Factory.

El projecte posiciona Castelldefels, l’Àrea Metropolitana i  les institucions signants com a referents en l’emprenedoria, la innovació i la tecnologia de l’espai a nivell internacional.

L-edifici RDIT gaudeix de tots els serveis bàsics i de valor afegit per al desenvolupament d’iniciatives intensives en recerca i innovació. La possibilitat de realitzar projectes col·laboratius amb la universitat, la disponibilitat d’equipament científic/tècnic i el suport d’investigadors de reconegut prestigi han estat elements altament valorats en la decisió finalment presa per l’Agència Europea de l’Espai.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here