Aquest mercat de producte fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat ja està totalment consolidat

El 2 de febrer de 2013 es va celebrar el primer Mercat de Pagès del Prat, a la pl. de Pau Casals, una iniciativa  promoguda per la pagesia local i impulsada pel Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat i l’Ajuntament del Prat.

L’objectiu del Mercat de Pagès és promoure la comercialització directa de la producció de la pagesia del municipi i de la comarca, així com fomentar l’activitat agrícola al delta del Llobregat.

Al Mercat de Pagès hi podem trobar cada dissabte al matí fruites i verdures fresques, de qualitat i de proximitat, algunes d’elles de producció ecològica, i totes amb el segell “Producte fresc” del Parc Agrari.

En l’actualitat, el Mercat està format per 8 parades de productors agrícoles i 2 d’elaboradors alimentaris i/o ramaders, i ja està plenament consolidat, tant pel que fa a vendes com a usuaris.

Durant 2013 el Mercat ha funcionat com a prova pilot, però aquest mes de gener s’ha formalitzat un reglament de funcionament i s’ha començat a fer efectiu el pagament de les taxes que estableix la normativa de venda ambulant de l’Ajuntament.

Ahir dissabte  1 de febrer, hi va haver al Mercat de Pagès una parada institucional amb una urna per posar-hi les butlletes d’una rifa d’una panera.

Aquesta panera vol ser un agraïment a la fidelitat dels compradors i compradores, que són realment els veritables protagonistes de l’èxit del Mercat. La panera s’entregarà el dissabte següent (8 de febrer).

També es va distribuir un fulletó amb un calendari on s’especifiquen els productes propis de cada mes al Parc Agrari.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here