L’única ciutat amb alcaldia del PP al Baix Llobregat, va ser l’escollida per a fer-hi convergir diverses lluites i reivindacions aquest cap de setmana. La Coordinadora de persones desocupades del Baix Llobregat hi va iniciar dissabte la Marxa contra l’Atur, que ja recorre la comarca, i que s’acabarà dijous davant del Parlament. Alhora, Dones amb Iniciativa va voler donar suport a la Marxa, reivindicant també que s’aturi la reforma de la Llei de l’Avortament

La marxa va començar aquest dissabte a Castelldefels i va continuar aquell mateix dia cap a Gavà, Viladecans, Sant Boi i el Prat, on les persones participants van fer nit. La mobilització continúa hores d’ara recorrent els municipis del Baix Llobregat, on a molts llocs està essent rebuda per autoritats locals.

Ja han passat per Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts, i ara s’encaminen cap al nord de la comarca, per arribar a Sant Andreu de la Barca, Martorell, Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat; i tornar a baixar cap a Molins de Rei, Sant Feliu, Esplugues, Cornellà i Sant Joan Despí. La Marxa finalitzarà davant del Parlament de Catalunya el proper dia 27 a les 18h.

El Manifest de la marxa critica les polítiques “antisocials” dels governs central i català i recorda que hi ha gairebé sis milions de desocupats, el 70% dels quals no cobra cap prestació. La coordinadora reclama que es portin a terme polítiques de foment de l’ocupació, que s’estableixi una renda garantida de ciutadania i que es prenguin mesures contra la pobresa energètica. El portaveu de la Coordinadora de persones desocupades del Baix Llobregat, Mariano López, explica que també reivindiquen “la defensa dels drets socials i laborals, de la sanitat i de l’educació”.

La Marxa comarcal del Baix fins al Parlament té el suport d’una vintena d’entitats, sindicats i partits polítics, tal com es va fer evident dissabte a Castelldefels, amb l’assistència de Toni Mora, Secretari comarcal de CCOO, de la diputada Eva Granados del PSC, i per part d’ICV-EUiA, dels diputats Jaume Bosch i Dolors Camats.

La coordinadora nacional d’ICV i portaveu d’ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, va reclamar que la Generalitat aprovi amb caràcter d’urgència la Iniciativa Legislativa Popular (LIP) per a una Renda Garantida de Ciutadania, que és una deles reivindicacions que també fa la Marxa. En declaracions des de Castelldefels, Camats va asegurar que “bona part dels problemes de la pobresa extrema es pararien si existís” la renda, pel que va demanar que s’aprovi com més aviat millor.

L’ecosocialista també va carregar contra “l’estafa del decret d’energia”, que va considerar una mesura inútil, ja que no soluciona els problemes de talls de llum per pobresa, sinó que els posterga. En aquest sentit, va demanar al Govern que exigeixi a les companyies elèctriques que siguin elles les que assumeixin el deute de les persones en risc d’exclusió.

Camats va participar del començament de la Marxa contra l’Atur, a qui va dir unes paraules d’ànim, però també de l’acció directa convocada per Dones amb Iniciativa del Baix Llobregat, amb el suport de la Marxa, per a presionar a l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes (PP), per a que es posicioni contra la reforma de la Llei de l’avortament, com ja han fet d’altres càrrecs importants del seu partit.

2014-02-22 09.55.42

L’associació feminista va utilitzar la imatge de la seva campanya “GALLARDÓN AQUÍ MANO JO” per reivindicar el dret de les dones a decidir sobre el propi cos, i posteriorment van registrar una carta a l’alcalde amb les seves reivindicacions, junt amb la diputada Dolors Camats i la regidora d’ICV-EUiA de Castelldefels, Candela López. Finalitzada l’acció reivindicativa, les dones de Dones amb Iniciativa es van dirigir al Centre Cívic Frederic Mompou, on celebraven la seva tercera assemblea comarcal.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here