Temporada 2014 plena de novetats a la Passió d’Esparreguera, que s’estrena d’aquest diumenge 9 de març

Ja fa dies que des de l’entitat s’està posant en marxa un any més, la Temporada 2014 de la Passió d’Esparreguera.

La Passió d’Esparreguera és un espectacle amb una gran complexitat dramàtica i tècnica, que aconsegueix transmetre a l’espectador actual l’essència d’uns personatges amb dos mil anys d’història. La grandiositat del teatre (1.700 localitats), la gran quantitat d’actors en escena, els vertiginosos canvis escenogràfics, la perfecta unió del text, i la música original interpretada en directe per una orquestra i una coral… converteixen La Passió d’Esparreguera en una producció teatral de característiques úniques.

L’equip de la Direcció Escènica d’enguany, format per David Aguado, Jaume Navarro i Maria Martín, un equip que va començar a treballar el mes de juliol passat per tal de planificar la nova temporada, amb uns objectius concrets: aconseguir la naturalitat de l’espectacle i potenciar l’emoció per arribar al fons de la sensibilitat de l’espectador i fer-li viure en primera persona tot el que passa dalt l’escenari.

Els assajos d’aquesta temporada van començar el mes de novembre passat. Durant els assajos s’ha treballat molt la projecció i el volum de la veu de tots els actors i actrius per evitar possibles problemes de so els dies de representació. La Passió d’Esparreguera no utilitza micròfons per amplificar les veus dels actors i actrius; utilitza microfonia d’ambient i això s’aconsegueix treballant la projecció de la veu correctament.

Novetats

Un dels joves actors que s’afegirà enguany al repartiment és Enric Fernández que, a partir d’aquesta temporada interpretarà el paper de Sant Joan.

Pel que fa al text, s’ha modificat el que correspon al quadre de «La llei mosaica», incorporanthi uns fragments que l’autor ja tenia escrits des d’un bon principi (1968). Aquests versos ens ajuden a comprendre molt millor la situació política que es vivia a Israel en època de Jesús, i que ens recorda molt la situació actual de les relacions entre Catalunya i Espanya.

Un altre dels quadres amb modificacions és el de l’«Entrada a Jerusalem». En aquesta nova versió veiem com, en forma de flash-back, Jesús recorda les paraules que va adreçar a Jerusalem des de dalt de la muntanya, quan fa la seva entrada triomfal a la ciutat.

Pel que fa a l’escenografia, es durant a terme petits canvis com ara canviar, en el Sant Sopar, les tovalles blanques de la taula per unes d’un altre color cru, un detall que donarà un aire més rústic i humil al Cenacle, i farà més humana la relació entre Jesús i els apòstols.

Respecte al quadre de l’Ascensió (popularment conegut com al «Glòria»), es provarà un final diferent i més impressionant. És un quadre que mai no ha tingut el final apoteòsic desitjat pels diferents equips de direcció, que han provat versions de tot tipus a la recerca del millor final.

S’ha treballat en un nou vestit per als soldats del Sanedrí. Aquests soldats són els encarregats de detenir Jesús a l’hort de Getsemaní. Els criats del «Braseret» quedaran integrats en aquesta tropa de soldats del Sanedrí. També s’ha millorat el vestit de la Salomé, incorporant-hi elements daurats –el vel i el cinturó– perquè destaqui més per sobre les concubines.

Les direccions escènica, artística i musical han treballat conjuntament –i també en trobades individuals– durant la preparació de la temporada, conscients que l’èxit de la posada en escena de l’espectacle depèn de l’estreta col·laboració de totes tres àrees.

Amb totes aquestes novetats, i moltes més que esperem que el públic pugui descobrir, s’espera que un any més, la Passió d’Esparreguera sigui tot un èxit, pronosticat ja, amb la bona venda d’entrades que s’està tenint.

Una última notícia que podem avançar, és l’estrena del burro “Negrito”, que substituirà l’Isidre mentre aquest estigui convalescent de les ferides que ha petit recentment. Esperem que a finals de mes aquest estigui ja completament recuperat.

Paral·lelament i per iniciativa d’una col·laboradora de la Passió, començarà la campanya “Sóc padrí de l’Isidre” per sufragar les necessitats veterinàries i de benestar que l’animal necessita. Es recolliran donatius i el nom dels col·laboradors quedaran registrats en un llibre, a canvi rebran un petit obsequi i la satisfacció de col·laborar en el benestar d’un actor tan important per la Passió com és el burro Isidre.

Finalment i pel que fa a la venda d’entrades, s’espera que aquest any, amb tot el conjunt de promocions i descomptes que s’han dut a terme, la venda augmentarà. Des de fa anys, des de la Passió s’ha treballat amb tot un ventall de garanties i de comoditats pensades pels nostres visitants, tan si vénen en família com en grup. També com a novetat, destacar el nou paquet cultural i els intercanvis culturals entre diferents poblacions (Olot i el Vendrell).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here