L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, va cloure l’acte de presentació oficial de Biomassa Forestal Baix Llobregat SLL (BioBaix), declarant que “Biobaix és una gran oportunitat i un gran exemple que pot inspirar la feina de moltes persones”. L’empresa compta amb el suport de l’Ajuntament i es dedica a netejar terrenys forestals per prevenir incendis i produir biomassa

L’acte de presentació va tenir lloc a l’auditori del Molí dels Frares i va comptar amb la presència del president de l’Assemblea d’Aturats de Sant Vicenç dels Horts, Maximiliano Calero; el president de Biomassa Forestal Baix Llobregat, S.L.L. (BioBaix), José Ramón Sáez; i el secretari general de CCOO del Baix Llobregat, Toni Móra. L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, va ser convidat per l’empresa a cloure l’acte de presentació oficial

El projecte de BioBaix es va iniciar fa gairebé 3 anys amb les primeres reunions de l’Assemblea d’Aturats de Sant Vicenç dels Horts i, al llarg de la seva configuració, ha comptat amb el suport de diferents administracions, agents socials i particulars. En aquest sentit, el president de l’Assemblea, Maximiliano Calero, va destacar: “Tenim ganes, experiència i temps, però no podem fer-ho sols. Sense tota l’ajuda rebuda i la implicació de tantes persones compromeses, aquest projecte s’hagués quedat només en un somni”.  A més, Calero va recordar el paper capdavanter en la lluita social i obrera de l’Assemblea d’Aturats del municipi, amb iniciatives pioneres com la Marxa contra l’Atur al Parlament.

El president de BioBaix, José Ramón Bono, va explicar que “el millor balanç de comptes que pot presentar la nostra empresa a cada exercici són els llocs de treball creats, tot i que el benefici sigui zero”.

Biomassa Forestal Baix Llobregat segueix un triple objectiu: generar d’ocupació a Sant Vicenç dels Horts i a totes les localitats on es realitzin treballs; fomentar la formació entre un determinat sector de la població amb característiques socioeconòmiques concretes; i prevenir incendis amb la neteja de terrenys forestals alhora que es genera biomassa com a matèria primera. El projecte s’ha pogut engegar gràcies a la FUNDACIÓ HERES, que finança la primera fase de posada en marxa de l’empresa.

Posteriorment, el secretari general de CCOO del Baix Llobregat, Toni Móra, es va adreçar als membres de BioBaix: “Estem donant emocions i cares a la lluita per un sistema més just, creant alternatives a un model social i laboral que no ens agrada. Sou la viva imatge del valor de la fraternitat”.

Finalment, l’alcalde, en nom de l’equip de govern municipal, va animar els impulsors d’aquesta iniciativa a treballar per crear “un model empresarial que sigui sostenible, perquè generi llocs de treball durant un temps molt llarg i perquè hi hagi oportunitats per quanta més gent millor” i va definir BioBaix “com una gran oportunitat i un gran exemple que pot inspirar la feina de moltes persones”.

Biomassa Forestal Baix Llobregat, S.L.L. compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts en qüestions de formació específica, en assessorament de tràmits fiscals i empresarials per la posada en marxa del projecte i en l’establiment de xarxes de relacions amb empreses privades com Ciments Molins, o ens públics com el Consell Comarcal del Baix Llobregat. A més, també ha estat imprescindible la implicació d’administracions, empreses privades i sobretot agents socials i propietaris forestals particulars.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here