Sant Feliu esdevindrà un gran escenari aquest cap de setmana amb motiu de les Festes de Primavera. Hi ha programades al voltant d’un centenar d’activitats culturals, esportives i de lleure per diferents espais de la ciutat. Així, hi haurà cercaviles de gegants i capgrossos, sardanes, actuacions castelleres, música, teatre, jocs i tallers per als infants, així com exhibicions i competicions esportives. Com a elements destacats, es podrá gaudir de la 56ª edició de l’Exposició Nacional de Roses i la la 35a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat

Avui a les 19h es donarà el tret de sortida de les Festes de Primavera de Sant Feliu de Llobregat. les activitats s’iniciaran amb el Pregó de Festes, a càrrec de Francesc Baltasar, primer alcalde democràtic de Sant Feliu; una manera de conmemorar els 35 anys d’ajuntaments democràtics. Posteriorment, a les 20h, s’inaugurarà als jardins del Palau Falguera,la 56ª Exposició Nacional de Roses i la 35ª Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat. A partir de les 20h, s’obriran tota la resta d’espais de la Fira i es podran donar per inaugurades aquestes Festes de Primavera 2014.

Una de les activitats infantils que atrau més públic és el Firajoc que un any més s’instal·larà al parc Nadal durant tot el dissabte. En aquesta ocasió, els jocs i tallers giraran al voltant del de les aventures del personatge de dibuixos Tadeo Jones. Una altra cita imprescindible per als més petits és la tabalada i el correfoc infantil, així com la XVII Gimcana de la Rosa. En l’àmbit esportiu, la mainada podrà gaudir del Firaesport que se celebrarà el dissabte al pati del Col·legi Verge de la Salut.

Entre els plats forts musicals destaca el X Buti+Farra+Sound Festival, a la pl. Lluís Companys. La música també estarà present en el XXX Festival Flamenc Ciutat de les Roses, les actuacions de varietats al Centre Cívic Roses, els concerts joves a les places del Casal de Joves i Lluís Companys, així com l’actuació de Marta Rius, en el marc del Contrabaix, entre altres.

En l’edició d’aquest any, com a novetat es posa en marxa l’activitat “Música al carrer”, amb actuacions d’alumnes de l’Escola Municipal de Música i de l’Associació de Músics Joves de Sant Feliu, que participa en la iniciativa a través del grup The Dixieland Preachers.

Les tradicions de sempre tindran presència en moltes de les activitats de les Festes i molt especialment en laXV Mostra d’Activitats i Folklore Tradicional i Popular, a la pl. Estació.

En el marc de les Festes també se celebraran altres propostes d’interès com la Fira d’adopció d’animals que es farà el diumenge a la pl. Vuit de Març o l’exposició de motos i cotxes antics al carrer Ramón y Cajal, davant del Palau Falguera.

La desfilada Fem Moda presenta les tendències de la temporada en roba i bellesa

Després de la bona acollida durant les Festes de primavera de l’any passat, en l’edició del 2014 torna la desfilada “Fem Moda Sant Feliu”, organitzada pel Consorci de Comerç amb la participació i implicació d’una dotzena de comerços locals que mostraran a la ciutadania els seus productes de roba, sabateria i complements a través d’una desfilada de moda amb models professionals. Serà tot un espectacle de moda i bellesa, amb música en directe, del que es podrà gaudir el dissabte 10 de maig, a la Sala Ibèria, en dos passis, a les 18 h i a les 21 h. En el 2013 unes 2.000 persones van veure la desfilada.

Entrades a la venda

Per assistir a la desfilada cal adquirir entrades, que ja estan a la venda en els comerços participants al preu de 5 €.

D’altra banda, la desfilada també es podrà seguir en directe des de l’espai habilitat a la plaça de la Vila amb una pantalla gegant. El segon passi estarà comentat per la personal shopper, Andrea Vilallonga.

Més informació a: www.debotigues.cat o www.femmoda.com

S’estrena la Fira Verda, espai per donar a conèixer iniciatives i avançar en la millora del medi ambient

La cura del medi ambient, les energies renovables, el compostatge o l’agricultura ecològica són alguns dels temes que es donaran a conèixer a la ciutadania en el marc de la Fira Verda, espai que s’instal·larà en la confluència entre el passeig Nadal i el carrer Vidal i Ribas, en el marc de la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat que se celebra aquest cap de setmana a la ciutat.

Es tracta d’un nou espai dedicat a temes mediambientals des del qual s’informarà la ciutadania sobre les línies de treball municipals en la millora del medi ambient i es donaran a conèixer algunes de les actuacions i projectes municipals de sostenibilitat com ara l’arranjament del camí d’accés al riu Llobregat i la recuperació d’aquest espai natural per a ús ciutadà, la posada en marxa d’un projecte solidari d’horts socials perquè les persones amb dificultats d’inserció laboral recuperin espais agrícoles, la incorporació de nous vehicles més ecològics i menys contaminants als serveis municipals o la posada en marxa de la primera caldera de biomassa a l’escola Gaudí.

Venda de productes del camp i tallers

La Fira Verda inclou també parades on es vendran productes de l’horta de km 0 de pagesos. També s’hi organitzarà un taller de ceràmica i es podrà veure com es couen els aliments a la cantina solar. Des de l’estand també es podrà participar en activitats de conscienciació ambiental organitzades per l’Area Metropolitana de Barcelona (AMB). Així, l’entitat Solidança organitza unes sessions de prevenció i minimització de residus, mentre que el col·lectiu Per Compostar mostrarà com es pot fer el compostatge de matèria orgànica.

D’altra banda, el dissabte 10, d’11 a 13.30 h, es durà a terme al Parc de Torreblanca el taller infantil “Dibuixa el teu arbre”, organitzada per l’AMB, que estarà a càrrec de l’Associació Tres Quarts de Quinze.

Consulteu el programa de Festes a: www.santfeliu.cat/festesdeprimavera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here