Les AMPA del Prat van presentar el projecte del Mercat d’Intercanvi de Joguines, realitzat ja en dues edicions, als premis organitzats per la FAPAC (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya), una iniciativa que vol premiar les accions educatives i participatives de les AMPA associades, perquè sigui un incentiu a la seva activitat i també permetre l’intercanvi d’experiències

FaPaC representa a més de 2.000 associacions de mares i pares d’alumnat de tot Catalunya i donat que moltes estan impulsant experiències molt valuoses que poden servir de model per a altres AMPA i centres educatius, aquesta és la segona edició d’aquests premis de reconeixement de les actuacions de  les AMPA o els centres educatius, ja sigui de forma individual o amb la col·laboració d’entitats externes.

Els objectius dels projectes s’han d’adreçar a la millora en les relacions entre la comunitat educativa, l’educació en els valors, la dinamització de les AMPA o qualsevol altre que pugui ser considerat d’interès.

Enguany, el projecte, realitzat de manera conjunta per totes les AMPA i escoles bressol municipals del Prat, va resultar finalista, dins la categoria AMPA solidària, de promoció de la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, juntament amb 4 projectes més de la resta de Catalunya.

La FAPAC va emmarcar l’entrega de premis en una festa que es va celebrar el diumenge dia 1 de juny al Passeig de Lluís Companys, on es van fer públics els projectes guanyadors de les diferents categories, entre els quals hi era el de les AMPA del Prat.

Durant tot el matí, es van instal·lar unes carpes al Passeig Lluís Companys de Barcelona on diverses AMPA i plataformes van realitzar tallers per compartir les seves iniciatives amb el públic en general. Aquesta va esdevenir una oportunitat per fer visible la tasca, tan variada i valuosa, que porten a terme les associacions de mares i pares. Centenars de famílies van gaudir de la festa amenitzada amb actuacions musicals, capgrossos i cercaviles.

L’ambient festiu però també reivindicatiu, va marcar molts moments de l’acte, especialment quan els assistents van ballar les coreografies “Perquè Som Groguis” i “No a la LOMCE, no al Wert style”.

Una representació de famílies de les diferents AMPA de la ciutat baixllobregatina es va desplaçar conjuntament a l’esdeveniment, on van compartir aquesta matinal plena d’activitats organitzades per diferents AMPA i van celebrar el premi rebut, consistent en un xec de 1.000€ i un diploma.

El president de la federació de FaPaC Barcelona Ciutat, Hèctor Silveira, va presentar als assistents el “Manual de resistència a la LOMCE” elaborat per FaPaC i va fer una crida a mostrar resistència davant d’aquesta llei tant des de les AMPA, des de les escoles com des de la societat en general. En la seva intervenció, va recordar l’existència de la xarxa d’escoles insubmises on s’hi poden sumar centres educatius que vulguin mostrar, de manera cívica però contundent, desobediència a l’esperit de la LOMCE.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here