Des de fa més d’un any, AEBALL demana a la Generalitat el compliment dels compromisos relatius a la línia 9, doncs l’endarreriment en l’execució de les obres perjudica greument l’economia catalana, i el desenvolupament d’infraestructures clau com la Fira de Barcelona

Davant l’anunci del president de la Generalitat, Artur Mas, que la L9 arribarà a l’Aeroport del Prat el primer semestre de 2016, l’AEBALL, que representa les empreses de L’Hospitalet i el Baix Llobregat, aplaudeix el compromís.

AEBALL considera la nova infraestructura bàsica per l’economia catalana, doncs connectarà Barcelona, la Fira i l’aeroport, i també altres zones estratègiques com Mercabarna o el Parc Logístic, i celebra la concreció dels terminis doncs la L9 ja ha vingut patint diversos retards.

La patronal de L’Hospitalet i el Baix Llobregat considera del tot necessària i urgent la L9 per tal de dotar de la infraestructura de transport necessària una zona en ple desenvolupament econòmic com és la de la Plaça Europa, facilitant la inversió, i la Fira de Barcelona L’Hospitalet, que acull actualment diversos certàmens internacionals com el Mobile World Congress o l’Smart City World Congress i que requereix d’immediates solucions de transport.

El novembre de 2013 AEBALL va constituir formalment l’APEL’H, l’Agrupació d’Empreses de la Plaça Europa, Gran Via i Polígon Pedrosa, doncs des de fa anys treballa diverses demandes d’aquestes empreses, especialment en temes de mobilitat, així com aspectes estratègics de suport i desenvolupament.

AEBALL i APEL’H estan treballant també en altres línies per tal de millorar la connexió entre la zona i l’aeroport, i els darrers mesos els seus representants han estat en contacte amb els corresponents responsables de la Generalitat de Catalunya i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per tal d’aconseguir que l’Aerobús faci una parada a la plaça Europa. Aquesta parada serviria per donar servei a l’ampli teixit empresarial de la zona, així com a la Fira i la Ciutat Judicial.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here