“No garantia la continuitat ni les condicions laborals durant tota la vigència de la concessió i contenia incompliments dels plecs”, segons explica en un comunicat el PSC de Castelldefels

El ple de l’Ajuntament de Castelldefels celebrat el passat 24 de juliol va acordar, a proposta dels grups l’oposició (PSC, ICV-EUIA i CiU) -cal recordar que el govern de la localitat baixllobregatina liderat per el PP, és un govern en minoria-, declarar deserta la licitació del contracte de neteja viària i recollida de residus de la ciutat.

Aquesta decisió es va pendre després que el PP hagués intentat aprovar en vàries ocasions la licitació del contracte, sense èxit. (MÉS INFORMACIÓ: El govern de Castelldefels perd al Ple la votació de l’adjudicació del contracte de neteja i amenaça amb accions legals als regidors de l’oposició)

Segons un comunicat que ha fet públic el PSC de Castelldefels, “la prepotència i la falta de diàleg de l’alcalde estan darrere d’aquesta situació”.

“Cal recordar que fins i tot va amenaçar amb portar als tribunals als membres dels grups de l’oposició per votar en contra de la licitació, en una demostració de tarannà autoritari que tot i que no és novedós, no deixa de ser preocupant”, ha assegurat la portaveu del Grup Socialista, María Miranda. “Ens congratulem d’haver fet el correcte el defensa dels interessos de Castelldefels”, ha sentenciat la protaveu.

L’oposició havia demanat a l’alcalde que comencés el procés des de zero, i amb total transparència, després que detectés incompliments dels plecs. Aquesta va ser una de les raons per les quals els grups de l’oposició van votar en contra de la proposta del govern municipal del PP.

Una altra de les raons amb més pes, segons el PSC de la localitat, és que no estava garantida la continuïtat dels treballadors i les treballadores que actualment presten el servei, ni tampoc les seves condicions laborals. Aquesta situació de vulnerabilitat de la plantilla, es va traslladar a la opinió pública i va rebre el suport de 12.000 persones que van signar un manifest de suport als treballadors i treballadores. “Volem que es garanteixin els llocs de treball i les actuals condicions laborals durant tota la vigència de la concessió”, ha afirmat Miranda.

A més, la contracta suposaria pagar pràcticament el mateix que es pagava fins ara a canvi d’un pitjor serve,i ja que es redueixen la freqüència del pas dels vehicles i la presència d’operaris de la neteja; sentencia el comunicat socialista.

De moment, el consistori no ha fet comunicat oficial sobre la qüestió.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here