Els impulsors del projecte necessiten fons per fer les darreres proves de mar i dotar-lo de l’equip científic necessari

ACN – L’equip de creadors del submarí ICTINEU 3, construït íntegrament a Catalunya -concretament al Baix Llobregat, a Sant Feliu-, ha engegat una nova campanya de micromecenatge, a través de la qual esperen aconseguir entre 60.000 i 100.000 euros per poder posar-lo al servei de la ciència.

El grup d’investigadors ha demanat, per segon cop, l’ajuda de la societat per poder acabar les darreres proves de mar, instal·lar l’equipament científic adquirit gràcies als patrocinadors, dotar-lo de tots els aparells científics necessaris i obtenir la certificació i classificació definitiva perquè pugui començar a treballar. El ventall d’aportacions possibles van des dels deu euros fins als 20.000.

Aquesta és la segona campanya que l’equip d’impulsors del submarí ICTINEU 3 realitza per reunir fons i tirar endavant el projecte. La nova iniciativa porta per títol, ‘L’ICTINEU 3 ja és una realitat, ajuda’ns a posar-lo al servei de la ciència’. L’equip de creadors ha subratllat que l’esforç aportat des de la ciutadania es traduirà en grans beneficis per a tota la població, ja que Catalunya disposarà “d’una potent eina d’intervenció i investigació submarina”.

Han calgut deu anys perquè el submarí fos una realitat i els creadors esperen que l’aparell pugui funcionar durant uns 40 anys al servei del coneixement. Per aconseguir aquest objectiu, però, necessiten recollir entre 60.000 i 100.000 euros per tal que l’aparell pugui començar a submergir-se sota el mar.

En relació a la importància del tipus de investigación que relitzarà l’ICTINEU, els seus creadors expliquen que “fins ara només s’ha explorat entre un 2% i un 5% de tots els mars i oceans i es coneix molt millor la superfície del planeta Mart que el fons del mar. Només ampliant aquest coneixement podrem cuidar el nostre mar i fer-ne una gestió i aprofitament més òptim i respectuós. Del mar depèn una part important de la nostra economia, però també és el nostre gran rebost i ens dóna l’aire que respirem”.

La campanya incorpora diverses novetats. D’una banda, el ventall d’aportacions és molt ampli – va des del 10 euros fins als 20.000- i com a recompensa els voluntaris poden aconseguir una gorra vermella a l’estil del comandant ‘Cousteau’, un pin de l’ICTINEU 3, anar a l’estrena del submarí o aparèixer als crèdits del documental ‘El tercer ICTINEU’, que narra la construcció d’aquest aparell.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here