El Tribunal Constitucional (TC) va anunciar dilluns que suspenia la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9N. Davant d’aquesta decisió, l’ANC i Òmnium Cultural, amb el suport dels partits favorables a la consulta, van convocar concentracions ahir a les 19 hores davant dels ajuntaments catalans. Al Baix Llobregat es van celebrar concentracions davant de tots els ajuntaments, aquí us n’oferim una mostra

Martorell

martorellprotesta9n400 martorellencs van seguir la convocatòria de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural i es van concentrar davant l’Ajuntament. Els participants van desplegar una gran estelada a la plaça de l’Església i van llegir el manifest davant l’Ajuntament.

A la concentració, hi van participar el primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa, i els regidors de CiU, Lluís Esteve, Mercè Morera, Lluís Sagarra, Maria Hinojo i Sira Sanz. També hi va ser present la regidora del PSC, Montserrat Parera, el portaveu d’ERC, Adolf Bargués, i els regidors d’ICV, José Simón i Olga Fernández.

A través del manifest, el president d’Òmnium Cultural a Martorell, Jordi Gibert, va dir que “hem viscut un nou atac a les institucions democràtiques del nostre país, davant d’aquest intent d’emmudir-nos, la societat catalana diem ben fort: més democràcia”.

“El 80% de la ciutadania, una amplíssima majoria del Parlament de Catalunya i més del 90% dels ajuntaments han reclamat de votar. Per això, comencen la campanya política més gran que s’ha fet mai a Europa, amb el propòsit d’aconseguir cent mil voluntaris que arribaran a totes les cases. Una campanya festiva, que implica tota la ciutadania en la construcció d’un país nou, d’un nou Estat democràtic”, va sentenciar.

La campanya arrenca avui a Martorell

Martorell serà aquest dimecres la seu nacional d’inici de la campanya Ara és l’hora. L’acte, que es farà a la plaça de Pompeu Fabra (al costat de l’església de Crist Salvador), comptarà amb la presència de la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, diverses personalitats que s’han inscrit com a voluntàries, el sociòleg Salvador Cardús i l’autor teatral Josep Maria Benet i Jornet, i una representació dels partits polítics del país que estan a favor de la consulta.

Olesa de Montserrat

olesaprotesta9nDesenes d’olesans i olesanes es van concentrar ahir per la tarda davant l’Ajuntament d’Olesa per mostrar públicament el seu suport a la convocatòria de consulta del 9 de novembre. A Olesa, la convocatòria de concentració, a banda d’Olesa per la Independència, també l’havia feta el col·lectiu Desobeïm Olesa, que va desplegar una gran pancarta.

Diversos regidors de l’Ajuntament, de les formacions que donen suport a la consulta, van assistir a la concentració, durant la qual l’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, es va comprometre a acomplir “fins a les últimes conseqüències” l’acord del Ple de l’Ajuntament d’Olesa de donar suport i tots els mitjans al seu abast per a la celebració de la consulta del 9 de novembre. Segons va afirmar l’alcalde, l’Ajuntament d’Olesa “està compromès amb la consulta i així pensa tirar-la endavant”, malgrat que això suposi, va dir, que els representants polítics hagin de patir represàlies.

Un dels portaveus d’Olesa per la Independència, Jaume Vendranas, va ser l’encarregat de llegir el manifest preparat per l’Assemblea Nacional Catalana, de suport a les institucions catalanes convocants de la consulta i de reclam al dret de votar dels ciutadans de Catalunya.

Vendranas, va remarcar que els voluntaris no han d’intentar convèncer ningú, sinó fer una enquesta als ciutadans on aquests expliquin quins són els seus desitjos per un país millor. L’objectiu d’Olesa és aconseguir 270 voluntaris.

Gavà

CONCENTRACIOgava9nUnes 300 persones es van concentrar ahir a la Plaça de Jaume Balmes, en resposta a la convocatòria feta arreu de Catalunya per l’Assemblea Nacional Catalana (l’ANC) i Òmnium Cultural, a la qual també s’hi van sumar ERC, CiU i ICV-EUiA, per protestar contra la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre cautelarment la Llei de Consultes i el Decret de convocatòria del 9 de novembre.

En l’acte es va fer la lectura del Manifest en Defensa de la Consulta, es van cridar les consignes “ Volem votar” i “Independència” i es va cloure amb el Cant el Segadors.

El president de l’ANC a Gavà, Albert Massana, explicava que “d’aquesta manera volem demostrar la nostra força davant la incapacitat del govern de Madrid de donar una resposta a l’anhel del poble català, i per això utilitza armes jurídiques”.

Durant la concentració es van recollir signatures per reclutar voluntaris per a la campanya “Ara es l’hora” i “per poder al·legar jurídicament la utilització els mitjans públics pe divulgar-la”, va explicar el vicepresident d’Òmnium al Baix Llobregat Jordi Ribó, i va afegir que “les mobilitzacions seguiran i les accions previstes també ja que, de moment, el Constitucional només ha suspès la llei, no l’ha prohibida”.

L’esmentada campanya arrenca aquest dimecres a Martorell amb el primer porta a porta de la Giga enquesta, per a la qual es precisen 100.000 voluntaris arreu de Catalunya.

Sant Feliu

santfeprotesta9nLa capital del Baix Llobregat es va sumar a la convocatòria, amb el suport de les organitzacions locals d’ICV-EUiA, CiU i ERC.

En una Plaça de la Vila plena malgrat la pluja, van ser-hi presents diversos membres de l’equip de govern, entre ells l’Alcalde de Sant Feliu Jordi San José (ICV-EUiA), que va expressar que “votar és la solució, no el problema”.

Durant la lectura del manifest, que va acabar amb el Cant dels Segadors, un representant de l’ANC va llegir el text que s’ha escoltat a tots els municipis de Catalunya, on es denuncia que “el Tribunal Constitucional espanyol ens mostra la seva total dependència del poder executiu i posa en evidència el poc respecte que els poders públics espanyols tenen per les regles democràtiques. I encara més important, avui queda clar que no ens trobem davant d’un problema jurídic; el que hi ha sobre la taula és un conflicte polític”.

“Som davant la gran oportunitat històrica de començar a lluitar units per un país nou”, sentenciava el manifest.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here