En el marc del projecte comú de tretze ajuntaments catalans “Ciutats Constructores de Pau”, liderat per l’ajuntament de Sant Boi i del que hi participen les localitats baixllobregatines del Prat de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Castelldefels, Viladecans, Gavà, Molins de Rei, i Esplugues

Cinc activistes per la pau de diferents països del món van ser rebuts ahir al matí a la Diputació de Barcelona en el marc del projecte Ciutats Constructores de Pau. L’Ajuntament de Sant Boi lidera aquest projecte en col·laboració amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i l’Institut de Drets Humans de Catalunya per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la construcció de la pau i els drets humans.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, re rebre Issa Amro , membre de diverses organitzacions d’acció no violenta contra l’ocupació israeliana a Hebron; Meir Margalit , cofundador de l’organització Comitè Israelià contra la Demolició de Cases; Diego Quiroga Bonilla , membre de l’asociació colombiana Acción Colectiva de Objectores y Objetoras de Conciencia, que rebutja la participació en qualsevol exèrcit o guerra; Chema Caballero , exmisioner javerià que va dirigir un programa de rehabilitació de menors soldats a Sierra Leona i Txemo Urkijo , exportaveu de la coordinadora pacifista Gesto por la Paz.

La delegació visita des d’ahir mateix i fins al proper 11 d’octubre les ciutats presents en aquest projecte, on participaran en xerrades, trobades, reunions institucionals i visites a escoles per donar a conèixer la seva tasca.

El dia 4 d’octubre s’hi incorporarà Caddy Adzuba , periodista congolesa i activista per la pau i els drets de les dones recentment guardonada amb el premi Príncep d’Astúries de la Concòrdia 2014 .

Les ciutats defensores de la pau compromeses amb aquest projecte són: Sant Boi, Santa Coloma de Gramenet, El Prat de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Castelldefels, Viladecans, Gavà, Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei, Terrassa, Barberà del Vallès, Granollers i Esplugues.

Avui (2 d’octubre) a Sant Vicenç dels Horts, 2ª Nit de la Solidaritat, centrada en el conflicte entre Israel i Palestina i la cruel realitat dels nens soldats a l’Àfrica. Les activitats s’iniciaran a les 19 hores amb una conferencia a la sala d’actes de Can Comamala, dels tres prestigiosos activistes internacionals dels drets humans, Meir Magalif, Isaa Amro i Chema Caballero. Posteriorment es celebrarà. a partir de les 21h, el 2n Sopar de la Nit de la Solidaritat al Centre Catòlic, on també hi intervindran els activistes.

A Sant Boi , el divendres dia 3, Meir Margalit i Issa Amro tindran un paper destacat en l’acte inaugural de Barrejant’14, la Trobada de la Cooperació i la Solidaritat de Sant Boi. L’endemà, dia 5, Caddy Adzuba, Diego Quiroga Bonilla i Txema Urkijo participaran en la taula rodona “De la resistència no violenta a la reconciliació”, dintre del programa d’actes de la trobada. El dia 8, Chema Caballero, Caddy Adzuba i Meir Margalit estaran presents en un fòrum local d’alumnes de secundària per la convivència.

Al Prat, les activitats se celebraran el dilluns 6 d’octubre, al Cèntric Espai Cultural, amb el següent programa:

– 18 h. Passi del documental “Pour quoi?”, amb Caddy Adzuba
– 18.30 h. Xerrada “Guerra i pau: els mitjans de comunicació”, amb els activistes Caddy Adzuba, Issa Amro, Meir Margalit, Chema Caballero, Txema Urquijo, Diego Quiroga i el periodista Jordi Vilardell.
– 20 h. Concert de “The Gospel Project Prat”

El 7 d’octubre, els activistes per la pau seran rebuts pel Síndic de Greuges i, posteriorment, per la presidenta del Parlament de Catalunya , Núria de Gispert, i per dues comissions parlamentàries.

El 8 d’octubre, Castelldefels oferirà una recepció oficial a la periodista Caddy Adzuba, premi Príncep d’Astúries de la Concòrdia 2014, a les 18 hores a la Sala Magna del Castell de Castelldefels.

Blog del projecte

Programa de la visita

*Clips dels activistes

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here