La Junta directiva de l’Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta (PaP) va aprovar al setembre de 2014 l’adhesió de l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat com a nou membre de ple dret. Aquesta adhesió es va fer efectiva al mes d’octubre passat

Amb aquesta nova adhesió ja són 24 municipis, una Mancomunitat i un Consorci els que formen part de l’Associació Catalana de Municipis Porta a Porta, que agrupa més del 60% dels municipis PaP de Catalunya.

L’any 2000 els municipis de Tiana, Tona, Riudecanyes i la Mancomunitat la Plana van ser els primers a Catalunya que van implantar el sistema de recollida selectiva porta a porta. Des d’aleshores, aquest nombre s’ha anat incrementant fins arribar als més de 100 municipis que hi ha a l’actualitat.

En el convenciment dels beneficis d’aquest sistema, aquests primers ens locals es van unir per fundar l’Associació l’any 2002.

D’altres localitats del Baix Llobregat estudien seriosament aquesta opció, com per exemple Olesa de Montserrat. El consistori olesà va fer públic el mes de març passat, que a petició del Procés Constituent de la localitat, s’estava estudiant aquesta opció.

Què és la recollida selectiva porta a porta?

La recollida selectiva porta a porta (PaP) consisteix en lliurar els residus -prèviament separats en origen- al servei municipal de recollida davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats per a cada fracció objecte d’aquest tipus de recollida.

És un model de recollida selectiva dels residus municipals que es fonamenta en el fet que els posseïdors dels residus (ciutadans/es, comerços, etc.) separen les diverses fraccions dels residus en origen, però en comptes de dipositar-les en uns contenidors que de forma permanent romanen a la via pública, les diverses fraccions són recollides directament en el punt de generació (la porta de l’habitatge o comerç) d’acord amb un calendari preestablert, i sobre la qual s’ha de poder efectuar un mínim control i seguiment.

Amb el model porta a porta es pot fer la recollida selectiva de totes les fraccions presents als residus municipals:

Fracció orgànica dels residus municipals (FORM) Fracció Resta Materials reciclables com el vidre, paper i cartró, envasos Fracció inorgànica dels residus municipals (FIRM) Multiproducte, etc.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here