El jutjat 11 del Contenciós Administratiu de Barcelona ha admès a tràmit l’escrit d’interposició presentat per ICV Martorell. En el recurs es denuncia l’ampliació 15 anys més (2029) del termini aprovat pel govern de CiU perquè l’empresa Sorea, adjudicatària del servei d’aigües municipal,  executi les inversions pactades inicialment fins a l’any 2014

ICV Martorell va presentar un recurs al jutjat contenciós administratiu de Barcelona contra la desestimació del recurs de reposició a l’acord del Ple de Martorell de juny de 2014, pel qual es va ampliar fins a l’any 2029 el termini perquè Sorea, empresa concessionària de l’abastament d’aigua a la localitat baixllobregatina, faci les inversions previstes al contracte de gestió.

El portaveu d’ICV a Martorell, José Simón, va explicar en roda de premsa fa unes setmanes, que “Sorea gestiona el servei per guanyar diners però no fa les despeses que estaven contractades”, per això, ICV vol esgotar tots els recursos, inclosa la via judicial, “perquè el govern municipal faci complir les condicions contractades i vetlli pels interessos municipals”, va dir.

Aquests incompliments, segons Simón, són l’augment desproporcionat del preu de l’aigua, que va xifrar en un 200% al tram municipal, i la manca de realització de le obres de millora de la qualitat de l’aigua per valor de 9 milions d’euros que Sorea hauria d’haver acabat l’1 de juliol de 2014.

Ara, s’ha fet públic que el Contenciós ha acceptat a tràmit el recurs. Simón, valora molt positivament l’admissió del recurs i manifesta que “defensarem amb arguments sòlids l’incompliment dels termes de la concessió. L’admissió a tràmit ens dóna forces per continuar amb el procés iniciat per recuperar la gestió pública de l’aigua. Serà llarg i costós, però tal com vam fer fa 5 anys, continuarem lluitant. Volem agrair el suport de totes les persones que ens estan recolzant en aquest camí, martorellencs que creuen en els serveis públics”.

La instrucció del cas es desenvoluparà en els propers mesos i es preveu que a finals de 2015 es facin públiques les conclusions.

El proper dijous 5 de febrer a les 19.30 hores al Centre Cultural de la localitat, ICV realitzarà unes Jornades sobre la Remunicipalització de l’Aigua en les que participaran l’entitat d’Ecologistes en Acció, la Plataforma de l’Aigua i representants de municipis que tenen la gestió pública d’aquest servei o estan en procés de recuperar-la.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here