Aquest dissabte Martorell estrenarà el BLEM Skate Place ubicat a la plaça de la Font dels Pastorets del barri del Pla. És la tercera pista més gran de Catalunya a l’aire lliure, segons l’organització juvenil BLEM (Baix Llobregat Extrem Martorell). Martorell es convertirà un pol d’atracció per a joves amants als esports urbans. L’acte d’inauguració començarà a partir de dos quarts de sis de la tarda i hi haurà exhibicions de skate, roller, scooter&BMX i hip hop

Els aficionats als esports urbans sobre rodes disposen d’un Skate Place amb una superfície patinable de més de 200 metres quadrats que podran utilitzar alhora al voltant d’una cinquantena de practicants. L’Skate Place està format per discs inclinats, hubs, coopings, dunes, un grean corner, un drac, un peralta, un boomerang i la bowl -la joia d’aquesta pista. El circuit urbà de l’Skate Place també s’hi troben un seguit d’escales i baranes que complementen el patinatge dels practicants als esports urbans.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Planificació Urbanística i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Martorell, Xavier Fonollosa, afirma que “aquesta Skate Place l’hem executada seguint la demanda d’aquest grup de joves a través de BLEM i pensem que serà un punt d’acollida dels joves que els agrada practicar els esports urbans. S’ha integrat perfectament a la plaça de la Font dels Pastorets i també servirà per dinamitzar la zona”.

Un pol d’atracció

L’associació juvenil BLEM (Baix Llobregat Extrem Martorell), es va crear a finals de l’any 2010 amb l’objectiu de promoure festivals de cultura urbana i la pràctica de l’skate a través d’un parc que ara han vist ampliat després d’una petició feta a l’Ajuntament de Martorell. Els joves locals, que fins ara s’havien de desplaçar majoritàriament a Sant Feliu de Llobregat, tindran com a punt de referència la plaça de la Font dels Pastorets.

Josep Argilés, representant de Baix Llobregat Extrem Martorell (BLEM) assegura que “un dels objectius amb la creació de BLEM era ampliar les pistes d’skate per una plaça com la que estrenarem dissabte. Estem molt satisfets amb la tasca de l’Ajuntament perquè aquesta plaça serà un pol d’atracció per a molts joves aficionats que vindran a practicar l’skate o d’altres modalitats. Aquí patinaran molts joves d’arreu del país”.

La joia del Skate Parc és la bowl, en format de piscina, té un perímetre d’un metre i mig. Segons Argilés “és l’essència d’aquest parc, és la més gran de Catalunya i serà la que aportarà més practicants d’arreu del país”. L’entitat està composada per artistes musicals, visuals, dissenyadores i riders. José Maria Salinas ‘Pepo’, també de BLEM, diu que “tenim una gran plaça per a practicar els nostres esports i és una gran oportunitat perquè exportem el nom de Martorell dins el món dels esports urbans”.

BLEM organitza cada any durant el mes de desembre un festival d’esports urbans i que l’any passat va ser distingit com a millor esdeveniment esportiu a Martorell atorgat pel web MartorellEsport.

‘Identity’, com a complement de la plaça

Dos joves de Martorell amants dels esports urbans han obert ‘Identity’, un establiment dedicat exclusivament al món del skate a tocar de la nova instal·lació. Argilés, un dels impulsors de la botiga, assegura que “estem veient que el nombre de practicants d’aquests esports van creixent, que fins ara ho feien al carrer i que amb aquesta gran plaça segur que hi haurà més joves atrets”.

A ‘Identity’ es pot trobar qualsevol peça fonamental per a practicar els esports urbans.

Implantació de l’skate al Baix Llobregat

Aquest esport està fent-se un forat important a les ciutats de la comarca. A Viladecans també es va inaugurar fa unes setmanes un nou espai d’oci i esport a l’aire lliure s’ubica al parc de la Torre-roja, molt a prop de l’Escola Mediterrània, per a amants de l’skate i el bike.
Té una superfície de 850 metres quadrats, dels quals 580 s’han destinat a espai patinable, amb dues zones: una d’iniciació i una altra per a usuaris experts. L’Street Park disposa d’una half pipe de 10 metres, dues miniramps amb spine i una duna, sis mòduls de street i un bowl amb dues extensions.
El disseny s’ha fet amb la participació de joves de la ciutat, que reivindicaven des de fa temps aquest equipament. L’Ajuntament ha invertit en la seva construcció prop de 100.000 euros, estalviats en altres despeses municipals el 2013 i 2014.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here