A través d’un comunicat, l’alcalde de Cornellà reivindica l’honestedat de la seva actuació i demana diligència a la justícia, per tal d’aclarir la situació

 La jutgessa del ‘cas Mercuri’ ha imputat 20 alcaldes i regidors -alguns dels quals ja no estan en el càrrec- pels rellotges que l’expresident de la FMC Manuel Bustos hauria regalat el 2011 a alcaldes i regidors i que s’haurien pagat amb fons de l’entitat.

La jutgessa ha acordat aquestes noves vint imputacions després de rebre un ofici dels Mossos d’Esquadra, als quals va demanar que identifiquessin als 66 membres del Consell Nacional de la FMC en el període 2007-2011, suposadament beneficiaris d’aquests obsequi, uns rellotges de la marca Calvin Klein.

Entre els imputats hi ha els alcaldes de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el de Cornellà, Antoni Balmón, i l’exalcaldessa de Badalona Maite Arqué, segons fonts judicials.

Manuel Bustos ja va ser imputat per aquesta qüestió el gener passat per un presumpte delicte de malversació de fons públics. Ara, la jutgessa ha imputat alguns dels càrrecs que presumptament haurien rebut aquests rellotges, tot i que no els que estan aforats.

La reacció de Balmón

A través d’un comunicat, Balmón, que haurà de comparèixer en el jutjat el 8 d’abril, va subratllar que des del 2007 només ha estat membre del Consell Nacional de la FMC, però “en cap cas” ha tingut “responsabilitat executiva”.

A l’alcalde de Cornellà li sembla “sorprenent” una imputació en aquesta causa per haver assistit a tres reunions d’aquest òrgan en els últims cinc anys. “Vull afirmar l’honestedat de la meva actuació d’acord sempre amb la legalitat, en el marc de les meves responsabilitats”, va assenyalar, a la FMC.

El dirigent del PSC va expressar el seu més “profund malestar i preocupació” per una situació que no ha generat, que no entén, i que “perjudica” la seva “imatge”. Per aquesta raó, confia que la justícia actuï “ràpidament i amb la major diligència possible”.

 

Font: ACN i Efe

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here