El 15 d’abril es va celebrar al Consell Comarcal del Baix Llobregat una nova edició del Fòrum Comarcal de la Mobilitat

Va comptar amb la participació de  17 ponents agrupats en cinc taules en les que es van abordar diverses facetes relacionades amb l’ús de la bicicleta: les xarxes ciclables dins dels plans de mobilitat, l’impacte econòmic de la bicicleta, els projectes singulars de connectivitat intercomarcal, les experiències i propostes en l’àmbit local.

La jornada adreçada a regidors, tècnics municipals, entitats, empreses i professionals del sector, va tenir molt bona acollida. L’actualitat del moment relativa a temes de mobilitat a la comarca va acompanyar la jornada. Tal i com va informar el president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, sobre l’acord assolit amb el Ministerio de Fomento per a la creació d’un carril per a ciclistes i vianants al pont de la C-245 entre Cornellà i Sant Boi. Perpinyà va destacar la importància de la intermediació del Consell Comarcal, junt amb els municipis afectats, en la modificació del projecte inicial que s’impossibilitava la circulació de vianants i ciclistes en la única via de comunicació existent entre aquests dos municipis. Finalment, l’ampliació del pont contempla la creació d’un carril protegit d’1,65 metres d’amplada per a vianants i ciclistes.

La jornada va servir per posar sobre la taula avantatges i desavantatges, actius i fortaleses que suposa l’ús de la bicicleta a la comarca. La densitat de població, la proximitat entre municipis, l’orografia, l’existència de zones de platja i de muntanya amb el riu Llobregat, com a gran eix accessible, la xarxa existent de carrils bici, així com la concentració de serveis turístics, culturals i esportius afavoreixen l’aspiració de la comarca d’esdevenir un territori de referència en l’ús de la bicicleta, com ja ho és la ciutat de Barcelona.

La jornada forma part del conjunt de jornades impulsades pel Fòrum Comarcal de Mobilitat del Baix Llobregat entre les que s’ha tracta temes tan diversos com els dèficits d’inversió en infraestructures o les millores en els serveis de transport públic. El Fòrum neix amb l’objectiu d’abordar conjuntament entre les administracions i els agents socials la problemàtica de la mobilitat a la nostra comarca en les seves múltiples vessants.

Font:Consell Comarcal del Baix Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here