GastroGavà també ha incrementat el nombre de degustacions amb un total de 10.700 tapes servides respecte a les 8.000 al 2014

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha valorat la 62a edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà de forma molt positiva: “Enguany s’han superat les xifres respecte a passades edicions. Prop de 37.000 visitants han passat per la Fira al llarg del cap de setmana i la mostra gastronòmica, GastroGavà també ha superat el nombre de tiquets venuts”.
Sánchez ha destacat que “l’èxit posa de manifest que quan les coses es fan amb il·lusió, amb la passió que mostren els gavanencs i gavanenques i l’estima cap a la terra dels pagesos, el resultat sempre és positiu”.

D’altra banda, l’alcaldessa de Gavà ha agraït l’esforç de totes les persones que han fet possible la celebració de la Fira d’Espàrrecs: restauradors, pagesos, entitats, expositors i als treballadors i treballadores municipals. Raquel Sánchez també ha tingut unes paraules per la nova junta de la Cooperativa Agropecuària que “ha superat amb èxit
aquesta primera Fira”.

De la seva banda, el vicepresident de la Cooperativa, Salvador Barri ha manifestat que “estem molt contents. La Mostra ha estat un èxit, tothom ha participant amb alegria. Ha estat un cap de setmana molt maco on el temps a més ens ha acompanyat i això ha possibilitat una gran afluència de públic”.

Enguany, la Mostra Agrícola ha comptat amb 71 participants. Del total, 12 participaven en la categoria de lots d’espàrrecs, 10 a la modalitat de paneres de verdures, 17 en paneres artístiques de fruita i verdura i 32 paneres de llavors. Un any més, els pagesos han dedicat els seus esforços en mostrar el bo i millor del camp gavanenc i la seva creativitat a l’hora de realitzar les paneres artístiques elaborades amb llavors i verdura fresca, essent l’espàrrec el principal protagonista.

En aquesta edició els premiats han estat en la categoria de lots d’espàrrecs: Narcís Planas, Salvador Ivern i Josep Ivern. En la categoria de paneres de qualitat: familia Vives Rosa, Gabriel i Francesc Purset. En l’apartat de paneres artístiques fetes amb fruita i verdura, el primer premi ha estat atorgat a Narcís Sanfeliu, que ha fet un original
tocadiscos. El segon premi ha estat per Ares Figueras amb la increïble composició d’un armari i la Família Martorell Nalda ha obtingut el tercer premi amb la proposta d’uns simpàtics i entranyables pandes.

En la categoria de paneres artístiques fetes amb llavors, Mari Carmen Nalda ha guanyat el primer amb un quadre confeccionat amb llavors sense tenyir. El segon premi ha estat per a una bucòlica postal de Joan Margarit i els cavalls de Maria Antonia Piñol han estat tercers.

Per la seva banda, la Mostra Comercial ha comptat amb la presència de 65 expositors distribuïts en tres àrees. Al carrer Sant Pere es trobaven els expositors de venda directa de productes artesans, del sector de l’alimentació o l’equipament personal. A la plaça de Jaume Balmes hi havia els comerços i industries gavanenques que han donat a conèixer els seus productes i serveis. Finalment, al carrer de Martí l’Humà i a la plaça de Jaume Balmes era ocupat pel sector de l’automoció que ha mostrat les seves novetats i també cotxes de segona mà.

La Fira ha comptat amb nombroses activitats organitzades per entitats de la ciutat, a més de tallers i activitats infantils on han participat gairebé 3.500 nens i nenes. Una participació que s’ha incrementat en un 40% respecte al 2014 que va ser de 2.497 infants.

La segona edició de GastroGavà, el nou espai gastronòmic de la Fira, ha estat tot un èxit. 13 restauradors del municipi han ofert, en diferents horaris i torns, un total de 19 tapes de creació pròpia. Enguany com a novetat cada restaurant podia presentar dues tapes, un fet que ha fet créixer l’oferta de la mostra. En total s’han servit 10.700
degustacions, 2.700 més que l’any passat. Aquesta xifra s’ha repartit entre divendres a la nit amb un total de 1.600 (1.300 en 2014), dissabte al matí 2.100 (1.700 en 2014), dissabte a la nit 3.600 (2.700 en 2014) i diumenge al migdia 3.400 (2.340 en 2014). Hi havia dues opcions de compra: un tiquet de 3 euros que incloïa una tapa i una beguda i una segona opció d’un tiquet de 10 euros que donava dret a 4 tapes i 2 begudes.

El recinte firal ha mantingut el carrer Sant Pere com el nexe d’unió entre els dos principals espais: la plaça de Jaume Balmes i el pavelló Jacme March, que acull la Mostra Agrícola. Al voltant de la Fira s’han organitzat un bon grapat d’activitats amb tallers i jocs destinats als més menuts per gaudir d’una jornada familiar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here